23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nye gasforsyningsregler: Er din virksomhed sikret?

Med Energistyrelsens nye retningslinjer for gasforsyning i krisetider er det nu endnu vigtigere at sørge for alternative energikilder til din virksomhed. Løsningen behøver dog ikke at sprænge dit budget.

Hvad end du har et naturgasfyr derhjemme eller din virksomhed afhænger af naturgas fra nettet til at holde produktionen i gang, så står energikrisen i 2022 uden tvivl klart i din hukommelse. Dengang satte Ruslands invasion af Ukraine gaspriserne på himmelflugt og skabte stor usikkerhed om sikkerheden af gasforsyningen til erhvervslivet.

Her i 2024 spøger krisen desværre stadig. Derfor har Energistyrelsen lavet nye regler der skal sikre, at kritisk infrastruktur, f.eks. hospitaler, kommer i første række hvis en ny situation skulle opstå, der begrænser Danmarks forsyning af naturgas. Energistyrelsen har således bestemt, at virksomheder med et årligt gasforbrug over 0,7 mio. m3 (den tidligere grænse var 2 mio. m3) ikke er garanteret forsyning af gas i tilfælde af en gaskrise – og dermed kan man altså som virksomhed risikere, at der pludselig er lukket for gassen og produktionen står bomstille.

Sådan sikrer du din gasforsyning

For at beskytte sig mod dette scenarie er mange virksomhedsejere begyndt at implementere udstyr og løsninger til syntetisk naturgas (SNG) i deres produktion. Skulle naturgasforsyningen pludseligt lukke, kan et SNG-anlæg hurtigt og effektivt tage over og holde virksomhedens energiforsyning oppe.

Kort fortalt består SNG af ca. 60% propangas (LPG) og ca. 40% atmosfærisk luft. Det har de samme egenskaber som almen naturgas og kan derfor bruges med de samme brændere, rør, ventiler og øvrigt udstyr, som en virksomhed allerede har installeret, hvis den benytter naturgas. Det eneste, man behøver at tilføje for at bruge SNG, er en propantank med fordamper og et blandingssystem, der styrer det ønskede forhold mellem gas og luft.

Fordelen ved et SNG-anlæg er, at man slipper for dyre og omfattende installationer, da det langt hen ad vejen arbejder sammen med det eksisterende udstyr. Det er en pålidelig og effektiv energikilde, da LPG -forsyningen ikke er samme i risikozone som naturgas.

Komplette løsninger til alle behov

Hos MAKEEN Gas Equipment Denmark har vi hjulpet mange kunder med at sikre deres gasforsyning med en SNG-installation. Vi har flere årtiers erfaring i at finde skræddersyede løsninger der tilgodeser hver enkelt virksomhed – så du ikke ender med at betale i dyre domme for et anlæg der kan meget mere end du egentlig har brug for. Vores teknikere kan vejlede dig igennem hele processen, fra første telefonopkald til fuldendt installation, og dermed sikre at din løsning har de optimale specifikationer og dimensioner til dine behov.

Hos os kan du være sikker på at modtage en løsning der opfylder alle krav til sikkerhed, da vi udelukkende fører produkter fra de mest velrenommerede og kvalitetsbevidste leverandører i branchen.

Kontakt os i dag for at høre mere om vores SNG-løsninger

Nye vedvarende gasarter er på vej

I fremtiden vil det være muligt at forsyne sit SNG-anlæg med LPG fra vedvarende kilder. Flere gasleverandører, bl.a. Kosan Gas og Primagaz, er på vej med rLG (Renewable Liquefied Gas - også kendt som BIOLPG), som er et fossilfrit brændstof produceret af organisk materiale og med meget lavt CO2-indhold. Denne gas bliver en vigtig del af vores energiinfrastruktur i fremtiden, og derfor vil dit SNG-anlæg til den tid også bidrage til at nå din virksomheds klimamål.

MAKEEN Gas Equipment Denmark A/S
Alsvej 21
8940 Randers SV
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27184979
P nummer: 1009902666

Kontaktperson

CJ
Carsten Jensen
CJN@makeenenergy.com

Send til en kollega

0.031