23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hygiejnisk procesdesign har været Process Engineerings følgesvend siden etableringen i 1999

Siden etableringen af Process Engineering i 1999 har hygiejnisk procesdesign været en vigtig del af dagligdagen under Food & Biotech segmentet. Læs med her, hvor Director, Food & Biotech Section, Michael Hastrup Andersen fortæller om vores fokus på og arbejde med hygiejnisk procesdesign.

De første ordrer var fra Anhydro (et SPX FLOW-brand) og Niro (et GEA brand), som er specialiseret i at levere procesudstyr til f.eks. fødevare- og biotekindustrien, hvor hygiejnisk procesdesign er af afgørende betydning. I starten udførte vi del-opgaver, som over årene er blevet udvidet med enhedsoperation og komplette procesanlæg, hvor hygiejnisk procesdesign er én af fællesnævnerne.

Kunderne inden for hygiejnisk procesdesign

Kundesegmenterne, som efterspørger hygiejnisk procesdesign, findes inden for værksteder, OEM’er og slutbrugere. Process Engineering leverer rådgiverydelser til alle tre segmenter. Kundekartoteket på slutbrugere omfatter Arla Foods, Arla Foods Ingredients, Palsgaard, International Flavors & Fragrances, Novonesis, Stryhns, KMC, TINE, Q-Meieriene, FrieslandCampina, Nestle osv. Det er i særlig grad hos disse slutbrugere, at Process Engineering oplever, at vores hygiejnisk procesdesign kompetencer er en eftertragtet rådgiverydelse. Process Engineering samarbejder med GTS-institutter i Danmark, der har til formål at opbygge teknologiske kompetencer inden for specialiseret fagområder som f.eks. hygiejnisk procesdesign.

Procesingeniørens arbejde med hygiejnisk procesdesign

Procesingeniørens arbejde består bl.a. i at sikre, at procesudstyret og komponenterne overholder hygiejnekrav til fødevaremaskiner iht. Maskindirektivet (2006/42/EF), fødevarekontaktmaterialer (EF 1935/2004), og at producenten kan bevise, at materialerne er håndteret efter good manufacturing practice (2023/2006), og at der bliver udført risikovurdering iht. Standard (1672-2/2020). Producenterne kan vælge at få procesudstyret og komponenterne testet og certificeret iht. EHEDG og 3-A SSI som beviset på et hygiejnisk procesdesign. EHEDG har udarbejdet en række guidelines, som procesingeniøren kan vælge at følge i arbejdet med procesdesignet. Alle disse hygiejnekrav og erfaring vil procesingeniøren selv anvende, når procesudstyr, komponenter og instrumenter integreres i det samlede procesanlæg. Der er pr. 1. april 2024 introduceret ny vejledning til udstyrsstyring for fødevareproducenter i FSSC 22000 V.6, og disse nye vejledninger vil fremadrettet styrke arbejdet med hygiejnisk procesdesign.

Kompetencer inden for hygiejnisk procesdesign

Hygiejnisk procesdesign er ikke en eksakt videnskab, som læres gennem et uddannelsesforløb. Det kræver, foruden den uddannelsesmæssige baggrund, mange års praktisk erfaring fra arbejdet med hygiejniske procesanlæg. Process Engineerings Food & Biotech segment har ca. 30 højt kvalificerede medarbejdere med mange års erfaring. Senior procesingeniør Michael Sørensen og Michel Carl Chekerdemian arbejder begge med hygiejnisk procesdesign og er tovholdere på vidensdelingen internt i Process Engineering indenfor området. Med sammenlagt ca. 60-års anciennitet inden for området giver vi kunderne garanti for et højt kvalitetsniveau.

Fremtiden indenfor hygiejnisk procesdesign

Slutbrugerne i Process Engineerings Food & Biotech segment har alle et medansvar for, at der produceres hygiejniske færdigvarer på deres procesudstyr og komponenter. Værkstederne og OEM’er skal levere kvalitetsprodukter, og slutbruger skal anvende og vedligeholde dem korrekt. Så vi bidrager alle til den færdig produktkvalitet via et samarbejde på tværs af alle interessenter i værdikæden.

"Høj sikkerhed og prima produktkvalitet er et dansk varemærke med afgørende betydning for fødevare- og pharmaindustriens konkurrenceevne og eksport. Hygiejnisk design bliver absolut ikke mindre vigtigt i fremtiden – måske endda tvært imod – for konkurrencen skærpes fortsat. Det er derfor vigtigt, at vi alle hjælper hinanden og sikrer, at industrien kan forblive på markedet med fødevaresikre produkter af høj kvalitet. Annette Baltzer Larsen & Alan Friis, Force Technology

Process Engineering A/S
Strevelinsvej 36
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25987934
P nummer: 1008383177

Kontaktperson

SA
Sarah Agerkvist
Marketingsassistent
+45 2679 5554 sba@proeng.dk

Send til en kollega

0.047