23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Intelligent M12-kabel til kamp mod nedetid

M12Plus måler input- og outputværdier og tilbyder på den måde tidlig registrering af kabelproblemer. Det baner vej for forebyggende udskiftning og reduceret nedetid. Hos Hans Følsgaard A/S ser man et lovende potentiale i den unikke løsning.

"Nedetid koster dyrt, og hvis det er kabelproblemer, kan det tage tid at indkredse og udbedre problemet," fastslår Palle Nielsen, Product Engineer, Automation, hos Hans Følsgaard A/S. "Derfor kan vi se et potentiale i den unikke M12Plus-connector fra Turck med indbygget overvågning af input og output."

Kort fortalt rykker IoT ind i selve kablet i kraft af et indbygget, elektronisk modul, der måler spænding og strømstyrke og løbende sender værdierne via Bluetooth® til produktionssystemet. Hvert kabel har en individuel MAC-adresse og et problem kan derfor hurtigt lokaliseres og udbedres, før det udvikler sig.

Særligt egnet til rullekæder
Der er flere steder i produktionsindustrien, hvor kabler er udsat for et ekstraordinært slid. Det gælder for eksempel den tungere industri, hvor produktionen foregår med rullekæder eller lignende applikationer. Eksempler på sektorer kan være:

  • Automobilindustrien
  • Logistikbranchen
  • Maskin- og fabriksudvikling
  • Robotteknologi

M12Plus-kablet kan leveres som en del af TXL-serien fra Turck med fire kerner og en særdeles robust PU-indkapsling.

De målte værdier overføres til produktionslinjens grænseflade via 2,4 GHz BLE (Bluetooth® Low Energy). Teknologien har en rækkevidde på op til 40 meter indendørs og op til 100 meter udendørs. Den tætte forskruning af kablet sikrer desuden en IP69K-certificering og stor modstandsdygtighed over for kemikalier, flammer og gnister fra svejseprocesser.

Partnerskab for høj produktivitet
Som dedikeret TeknikPartner for kunderne er Hans Følsgaard altid på udkig efter nye løsninger, der kan løse kundernes udfordringer. Derfor er Product Engineer Palle Nielsen glad for det intelligente kabel, selv om det er på forkant med konkrete kundeønsker.

"Vi kan se mulighederne i den løbende overvågning af spænding og strøm i forbindelse med tidlig detektion af kabelproblemer, men det er en unik og helt ny teknologi, hvor vi skal finde og udvikle indsatsområderne i partnerskab med vores kunder," siger han og slutter: "Nu har vi det med i vores sortiment og i den løbende kundedialog, og jeg er overbevist om, at det finder sin anvendelse."

 

For yderligere oplysninger om det intelligente M12Plus-kabel fra Turck: Kontakt Palle Nielsen, Product Engineer, Automation, hos Hans Følsgaard A/S på psh@folsgaard.com eller 43 20 86 35.

Hans Følsgaard A/S
Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55028818
P nummer: 1008693761

Kontaktperson

Palle Nielsen
Product Engineer - Automation
+45 43208635 psh@folsgaard.com

Send til en kollega

0.063