23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Effektiv beskyttelse af miljøet med avanceret olieudskiller

Koalescens-/olieudskilleren er den kvalitets- og omkostningseffektiv måde at adskille olie fra regnvand, før det ledes ud i værdifulde vandløb.

I takt med at samfundet udvikler sig, stiger behovet for mere avancerede og bæredygtige løsninger til håndtering af bl.a. de affaldsstoffer der udledes med afstrømmende regnvand. En nøglekomponent i denne indsats er korrekt håndtering af olieforurening, som særligt forekommer i industrielle områder samt ved trafikerede veje og byggeri. Til dette formål har Uponor introduceret en innovativ og avancerede koalescens-/olieudskiller.
 

Udfordring: Håndtering af olieforurening

Traditionelt har håndteringen af olieforurening været en udfordrende opgave. Olieudskilleranlæg er afgørende for at forhindre, at olie forurener vores vandløb og kloakrørssystemer. Dog har ældre systemer ofte vist sig utilstrækkelige, ineffektive og krævende at vedligeholde. Disse udfordringer kan føre til:

1.    Forurening og miljøskade
Utilstrækkelig håndtering af olieforurening kan have alvorlige konsekvenser for miljøet, med potentielt ødelæggende virkninger på vandløb og økosystemer.

2.    Høje vedligeholdelsesomkostninger
Ældre olieudskilleranlæg kræver hyppig vedligeholdelse og rengøring, hvilket kan være en kostbar og tidskrævende proces.

3.    Lovgivningsmæssige overtrædelser
Utilstrækkelig håndtering af olieforurening kan resultere i overtrædelser af miljøregulativer fra myndighederne.

 

Løsning: Uponors avancerede koalescens-/olieudskiller

For at imødegå miljømæssige udfordringer har Uponor udviklet en avanceret koalescensudskiller, der adskiller sedimenter og olie. Udskilleren er fyldt med vand. Sedimenter synker til bunds i separatoren, mens olien flyder op til overfladen. 

Uponors koalescens-/olieudskillere tilbyder en række kvalitets- og omkostningseffektiv fordele ifm. at adskille olie fra regnvand, før det ledes ud i værdifulde vandløb.

1.    Effektiv olieudskillelse
Uponors højkvalitetsseparatorer opfylder kravene til Klasse-1 i overensstemmelse med standarden EN-858. Dette avancerede udskillersystem er testet til at behandle spildevand eller afstrømmende regnvand til et maksimalt restindhold af olie i en koncentration på 5 mg/l. Med høj effektivitet i olieudskillelsesprocessen reduceres risikoen for miljøforurening.

2.    Lettere vedligeholdelse
Vedligeholdelsesarbejdet udføres fra terræn, hvilket gør det nemt og omkostningseffektivt. Et separat alarmsystem med tre forskellige sensorer giver fuld driftskontrol og udløser en alarm, når vedligeholdelse er påkrævet. Den avancerede teknologi bag Uponors olieudskiller minimerer behovet for hyppig vedligeholdelse og rengøring, hvilket reducerer de samlede driftsomkostninger samtidig med at den bidrager til effektiv beskyttelse af miljøet.

3.    Skalerbarhed og fleksibilitet
Takket være et justerbart opføringsrør kan udskilleren installeres fleksibelt i den ønskede højde. Uponors olieudskiller tilbydes desuden i forskellige størrelser for at imødekomme forskellige krav, hvilket gør den velegnet til en bred vifte af anvendelser.

4.    Nem installation
"Plug’n play“ løsning – nem og fejlfri installering bl.a. i trafikbelastede områder uden brug af bærende aflastningsplader.

 

Konklusion

Denne koalescensudskiller er endnu et af Uponors initiativer i indsatsen for at forbedre håndteringen af olieforurening i i bolig-, erhvervs-, industri- og kommunale byggeprojekter samt i forbindelse med trafikerede veje. Ved at tilbyde effektivitet, pålidelighed og bæredygtighed adresserer dette innovative system de udfordringer, som traditionelle olieudskilleranlæg står overfor, og bidrager til en mere klimavenlig fremtid for vores samfund og miljø.

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre mere om, hvordan olieudskilleren kan opgradere renseeffekten af afstrømmende forurenet regnvand? Tøv ikke med at kontakte vores regnvandseksperter, der står klar til at assistere dig.

Uponor Infra A/S
Bødkervej 5
4450 Jyderup
Holbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35383107
P nummer: 1018582224

Kontaktperson

Morten Albér Christensen
Teknisk projektkonsulent
+45 28 44 34 70 m.alberchristensen@uponor.com

Send til en kollega

0.031