23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Etablering af stenrev - Et vigtigt rapporteringspunkt i ESG-rapporten

Biodiversitet er en del af EUs nye bæredygtighedskrav. – Etablering af stenrev kan derfor rapporteres som en positiv indsats i ESG-rapporten under biodiversitet.

Etablering af kunstige stenrev er en vigtig miljøindsats for iltforholdene i havet, da tang vokser op af sten og producerer ilt. Derfor forbedrer kunstige stenrev marine biodiversiteten til fordel for både planter og fisk.

Det giver sig selv, at tang og fastsiddende dyr ikke kan være til stede, hvis de mangler levesteder. Stenrev er altså ikke kun kystbeskyttelse men også en vigtig driver for biodiversitet i havet. Genetablering af stenrev er således en væsentlig indsats for havets biodiversitet, som vores kunder kan rapportere på i deres ESG-rapport under CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive.

Høj Nordic Marine Contractor har solid erfaring med etablering af kunstige stenrev til forbedring af havmiljøet. Senest har vi hjulpet Naturpark Lillebælt med at øge biodiversiteten med etableringen af to nye stenrev, hvor stenene til projektet blev hentet fra Norge. Naturpark Lillebælt arbejder sammen med Haderslev Kommune, som vi også har leveret et nyt rev til ved Raade Hoved. I projekterne læssede vi sten af i et sø-depot og herefter begyndte vi re-etableringen af stenrevene med vores egne skibe. 

Der blev i projektet lavet en grundig forundersøgelse som viste, hvor man skulle placere stenrevene for at opnå størst effekt. Der blev bygget et huledannende stenrev målrettet torsk og marsvin i Tybrind Vig på ca. 2800 m3 sten fordelt på 1 ha. Det andet stenrev blev etableret ved å-udløb og er målrettet havørreder ved Varbjerg Havn. Her bruges ca. 3150 m3 sten fordelt på 1 ha.

Projektet er som alle andre stenrevs projekter et vigtigt dansk bidrag til verdensmål #14: Livet i havet, der skal sikre at Hav- og kystnære økosystemer beskyttes og forvaltes bæredygtigt. 

Biodiversitet og Økosystemer er rapporterings tema E4 under CSRD-direktivet, Corporate Sustainability Reporting Directive. Direktivet træder i kraft for store børsnoterede selskaber til januar 2024 og for virksomheder over 250 medarbejdere i 2026. Der vil være obligatorisk EU-krav om rapportering på biodiversitet for virksomheder over 750 medarbejdere fra 2025 og for virksomheder under 750 medarbejdere fra 2028.

Læs mere om etablering af stenrev her: https://hojmarine.com/da/arbejdsomrader/kunstige-rev/ 

Høj Nordic Marine Contractor A/S
Blumersgade 8B, st
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31474701
P nummer: 1014454272

Kontaktperson

MN

Send til en kollega

0.047