23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nitrogengenerator hjælper Ineos til store CO2-besparelser

Ineos har med stor succes anvendt Mouritsens PM2100 nitrogengenerator på et turnaround-projekt på Syd Arne-feltet i Nordsøen. Generatoren har sikret stabile forsyninger af nitrogen, simplificeret logistikken og reduceret Ineos’ CO2-aftryk.

Enorm fleksibilitet

Helt konkret anvendte Mikael Pilegaard og hans folk nitrogen til at ’purge’ anlægget og dermed fortrænge brandfarlige gasser og eventuel ilt inden vedligehold af anlægget.

”Så det var ret store mængder nitrogen, vi havde brug for, og rent logistisk er det ret kompliceret. Og skulle vi have fået forsyninger med båd, ville logistikken have været endnu mere omfattende. Her gav generatoren os en super fleksibilitet og dermed en meget nemmere logistik,” siger Mikael Pilegaard og uddyber:

”En anden fordel er, at hvis man bestiller nitrogen på flaske, er man nødt til at være konservativ og bestille rigelige mængder. Med nitrogengeneratoren kan vi producere nitrogen on-demand til en fast pris, og det giver os bare en enorm fleksibilitet.”

Væsentlige besparelser

Ineos har en målsætning om at reducere sin globale CO2-udledning med 33 % inden 2030 og er blandt andet dybt involveret i Greensand-projektet i Nordsøen.

Det er et carbon capture storage-pilotprojekt (CCS), der arbejder på at udvikle metoder til at lagre CO2 i den danske undergrund. Første succesfulde lagringsforsøg fandt sted i marts måned.

I en bredere kontekst er løsninger som nitrogengeneratoren ifølge Mikael Pilegaard et lille, men vigtigt skridt på vejen mod at opfylde Ineos’ 2030-mål.

Som eksempel viser Mouritsens beregninger fra tilsvarende projekter, at CO2-aftrykket pr. forbrugt m3 nitrogen kan reduceres med op til 78 %.

”De klimamæssige gevinster ved at anvende sådan en teknologi er naturligvis også et vigtigt parameter. Som alle andre aktører i branchen vil vi gerne påtage os vores ansvar i den grønne omstilling, og derfor er det vigtigt at producere både så omkostningseffektivt og så energivenligt som muligt,” siger Mikael Pilegaard.

Mange driftstimer

En PM2100 nitrogengenerator fra Mouritsen A/S kan i udgangspunktet producere mere end 1,3 millioner flasker nitrogen, før der er behov for vedligehold af anlægget. Dermed er der over 40.000 driftstimer mellem planlagt vedligehold.

Dermed er man sikret en meget stabil on-site leverance af nitrogen og dertilhørende lave udgifter til vedligehold.

Mouritsen A/S
Lanciavej 13
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30207955
P nummer: 1012967787

Kontaktperson

MS&I
Mouritsen Salg & Information
+45 75554664 mail@mouritsen.com

Send til en kollega

0.047