23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Millionprojekt skal sikre fremtidssikret energiløsning i Nykøbing Sjælland

Sidste år blev beslutningen om, at Nykøbing Sjælland Varmeværk skulle investere i en fremtidssikret energiløsning, truffet. Løsningen kom til at bestå af en luft-til-vand varmepumpe, som på sigt skal gøre energiforsyningen alsidig, bæredygtig og forsyningssikker. Og dette ret omfattende projekt er nu i fuld gang.

Krebs A/S blev hyret til at hjælpe Nykøbing Sjælland Varmeværk i mål med installation af et eldrevet varmepumpeanlæg. Projektet omhandler etablering af det 7 MW eldrevne varmepumpeanlæg baseret på CO2-teknologi, som skal sænke naturgasforbruget og reducere CO2-aftrykket.

I løbet af de kommende uger vil vi være klar til at placere energioptagere på stativet samt indsætte de fire varmepumper inkl. eltavler og andet hjælpeudstyr. 

Alle fundamenter er nu støbt, både til akkumuleringstank, varmepumpebygning samt energioptagere. 
Selve anlægget består af fire CO2-varmepumper fra Fenagy, som installeres i en ny teknikbygning på 273 kvadratmeter. Energien til varmepumperne tages fra udeluften via 24 stk. Güntner energioptagere, som placeres bag den nye teknikbygning. 

Hele formålet med det nye anlæg er at komme mest muligt væk fra naturgas og mest mulig over på vedvarende energi. 


Giver stor fleksibilitet i et svingende el-marked 
Det eldrevne varmepumpeanlæg skal  sænke naturgasforbruget og reducere CO2-aftrykket. Derudover skal det forbedre varmeværkets og dermed forbrugernes økonomi. 

Varmepumpen og den nye akkumuleringstank vil sammen med det eksisterende kraftvarmeværk, elkedel og akkumuleringstank give større fleksibilitet og ikke mindst: Større og bedre mulighed for at byde aktivt ind i det kraftigt svingende el-marked.

Beregninger i projektforslaget taler også sit tydelige sprog: Forbruget af naturgas vil kunne reduceres med omkring 1,5 mio. m3 svarende til en reduktion på ca. 57 %.  Derudover vil træpilleforbruget på den eksisterende træpillekedel blive halveret, ligesom den eksisterende elkedel vil reducere varmeproduktionen markant til kun de allermest gunstige timer med ekstrem lav eller negativ elpris.


Kommer forbrugerne til gode 

Varmepumperne vil desuden medvirke til en forbedret driftsøkonomi for varmeværket, og de godt 2200 forbrugere vil komme til at mærke positivt til investeringen.

Anlægget omfatter som nævnt etablering af et eldrevet varmepumpeanlæg baseret på CO2-teknologi. Derudover suppleres anlægget med en 2.500 m3 akkumuleringstank, som skal placeres ved siden af den nuværende akkumuleringstank på 6.000 m3. Den nye tank gør det muligt at bruge varmepumperne uafhængigt af den eksisterende tank, som solvarmen i dag leverer til. 

Krebs A/S er totalentreprenører på opgaven, og anlægget forventes at være i drift omkring årsskiftet. 

Krebs A/S
Svendborgvej 21
9220 Aalborg Øst
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39715775
P nummer: 1023785125

Kontaktperson

MK
Morten Krebs
Indehaver
mkc@krebs-as.dk

Send til en kollega

0.047