23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den rette indstilling: Ufaglært duperer faglærer med svejsefærdigheder og fast job

Unikt opkvalificeringsforløb gav Kristian job og så gode svejseevner at han nu lærer fra sig.

For et halvt år siden færdiggjorde Kristian Esmann et kursusforløb for ledige ufaglærte i fjernvarmesvejsning på Rybners Kursuscenter. I dag besøgte han skolen og et hold nye kursister for at vise dem sine færdigheder efter 6 måneder i fast job.

Mangeårige faglærer på Rybners Kursuscenter Carsten Jensen er stolt over sin tidligere kursists svejseevner:

- Jeg må sige, at det tyder på, at Kristian har hørt efter i timerne. Han har bevist at ufaglærte inden for faget fjernvarme, med den rette indstilling og engagement, godt kan nå i mål.

Undervisning udfra virksomhedernes behov

På dagens besøg viste Kristian Esmann de nye kursister, hvordan man svejser twinrør med ilt og gas.

- Det lover godt for en branche, der mangler kvalificeret arbejdskraft. Og jeg må da indrømme, at jeg som lærer bliver glad indeni, når jeg ser at en af mine tidligere kursister er kommet rigtig flot i mål, lyder det fra   Carsten Jensen, der også glæder sig over, at de færdigheder som kursisterne lærer på svejsekurset på Rybners er afstemt efter virksomhedernes behov:  

- Det er vigtigt, at vi underviser så realistisk som muligt, både med autogensvejsning og TIG svejsning i blandt andet twinrør i flere dimensioner.

Kristian Esmann fik efter endt kursusforløb arbejde hos Østergaard Entreprise.

Det 52 dage lange kursusforløb er udviklet af TEKNIQ Arbejdsgiverne, Blik & Rør forbundet, Dansk Industri og Dansk Metal i samarbejde med en række uddannelses- og beskæftigelsesaktører i Esbjerg området og aktør koordineret af Green Skills samt energiteamet i jobcenter Esbjerg. 

Rybners Kursuscenter
Storstrømsvej 39
6715 Esbjerg
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45357716
P nummer: 1003401572

Kontaktperson

MDS
Martin Dunlap Svane
Udviklingschef
+45 27596970 mds@rybners.dk

Send til en kollega

0.062