23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Spændende projekter på programmet

Træbyggeri i Danmark har udviklet sig meget gennem de sidste par år. Samtidig med udviklingen i Danmark skal vi fortsætte med at blive inspireret af udlandet og de eksisterende projekter, så vi kan lære af de erfaringer, som andre har gjort sig.

På Build in Wood den 18. og 19. maj kan du opleve Stefan Eriksson, Maria Haremst, Riccardo Pedroni, Stefan Sjöberg og Siv Helene Stangeland og høre om deres spændende projekter. For eksempel trætårnet kaj 16, det innovative offentlige mødested Gjuteriet og det hyggelige boligområde Eplestien.

Trætårnet kaj 16
Den ikoniske træbygning er et landemærke på kajkanten ved Hirsingsbrons højborg og med udsigt over Göta å. Med et højt ambitionsniveau og kompromisløst fokus på bæredygtighed, står træbyggeriet som en lysende og levende destination på kajen og blev skabt ud 3 nøgledrivere: bæredygtighed, fleksibilitet og påvirkning af jord og tilstødende bygninger. Som den næste byggesten i Lilla Bommen-området, som er i rivende udvikling til at blive en livlig og farverig bydel, fungerer træbygningen som et inspirerende, kreativt og åbent mødested for mennesker -, beboere, besøgende, innovatører og iværksættere og binder dermed floden og det pulserende urbane liv sammen.

Deltag i debatten med Stefan Eriksson, project director, Vasakronan Marie Haremst, senior architect & project manager, Dorte Mandrup, Riccardo Pedroni, associate structural engineer, High-Rise Buildings Sector, Rambøll.

Gjuteriet
Gjuteiet er en markant bygning med robust karakter beliggende i Varvstaden-området - et ny bæredygtigt kvarter i Malmø. Den nyfortolkede historiske bygning skal omdannes til et innovativt og offentligt mødested for studerende, professionelle, hobbyister etc. til idé og erfaringsudveksling. På nuværende tidspunkt står ruinbygningen udsat for vind og vejr, men vækker interesse og fantasi. En tilføjet trækonstruktion, som er løsrevet fra taget og holder afstand til den eksisterende konstruktion, er med til at bevare den rummelige kvalitet. Tilgangen til transformationen kan defineres som en nyfortolkning af en arkitektonisk arv, hvor forskellige tidsperioder eksisterer side om side.

Hør Stefan Sjöberg, director & founding partner, Kjellander & Sjöberg Architects fortælle om Gjuteriet og træ som et middel til bæredygtighed i transformation.

Eplestien
Eplestien er tegnet af den prisvindende arkitektkontor Helen & Hard og består af 26 boliger fordelt på rækkehuse. Husene strækker sig over to og tre etager med altaner eller tagterrasser. Boligmiljøet er præget af, at man skal have det behageligt, trygt og fremme den sociale bæredygtighed og engagement. Derfor er der bilfrie og grønne omgivelser og der er plantet æbletræer og forskellig vegetation i området. Helen& Hard bruger træ i alle deres projekter, fordi de mener materialet er med til at sikre en bæredygtig fremtid.

Hør Siv Helene Stangeland i et indlæg hvor hun vil fortælle om træets potentiale og hvordan Helen & Hard eksperimenterer med at bygge med træ.

Læs mere her

Tilmeld dig her

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371
P nummer: 1003747958

Kontaktperson

AI

Send til en kollega

0.065