23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lille hårdfør og fjerlet afstandsmåler positionerer robotgriber

Nu er det tid til at udskifte store klodsede og svært programmerbare sensorer til fordel for den nye OD mini, som er en superlet og særdeles hårdfør laserafstandsmåler.

>> SICK har skabt en serie afstandsmålere til applikationer hvor vægt spiller en afgørende rolle, som f.eks. når en robotarm skal accelerere og deaccelere. Den fjerlette aluminiumsversion, er med en vægt på 40 g i en klasse for sig. Til opgaver med særlige krav til stabilitet og modstandsdygtighed, er der en rustfristål version, som stadig kun vejer 70g.
For at sikre den mest simple montage og indlæring, er OD mini forsynet med et letlæseligt display, der angiver den aktuelle afstand, samt sensorudganges status. Man kan vælge at benytte sensorudgangene som de er indstillet fra fabrikken. Alternativt giver fire knapper adgang til en simpel menu, der guider brugeren gennem parametre, som måleområde og skiftepunkt. Endeligt er der er også mulighed for blot at placere sensor og emne i den ønskede position og trykke på teach knappen.

Mange valgfrie funktioner
OD mini kan beregne middelværdien af op til 512 målinger, for at sikre et stabilt og roligt signal.
Der er mulighed for at vælge mellem automatisk eller manuel følsomhedsjustering, alt efter overfladens beskaffenhed. Ved hjælp af en ledning kan man fortage teach-in af analog- og koblingsudgang. Der er inverterbare koblingsudgange (NO/NC) og laser kan slukkes efter behov.

3 måder at sætte udgangen
OD mini giver valget mellem tre forskellige metoder til at indstille, hvornår afstandsmåleren skal sætte udgangen. Sensoren kan indstilles til at sætte udgangen når der kommer et objekt ind mellem sensor og baggrund. En anden mulighed er, at udgangen sættes, når sensoren måler en given afstand til et objekt. En tredje og smart mulighed er, at udgangen sættes, når et objekt afstandsmæssigt befinder sig inden for et givent måleområde, også kaldet et ”vindue”. Denne funktion benyttes ofte til netop robotapplikationer, hvor det kan være svært at positionere griberen med stor nøjagtighed. Ved at programmere et vindue, gives et højt OK signal når emnet befinder sig foran griber med en forudbestemt +/- afstand.

Lange afstande og små lyspletter
Der findes pt. tre måleområder, 10..20 mm, 20..50 og 50..150 mm. Alle versioner leveres med en super koncentreret lysplet, som sikrer en høj gentagelsesnøjagtighed, når lysplet bevæges ind over objektet.
Alle SICK's salgsingeniører har OD mini med i kufferten og viser gerne dens funktionalitet.
Ved at integrere OD mini ind i dit næste griberdesign opnår du fordelen af lav vægt og høj nøjagtighed.
OD minis data er så gode, at den kan med fordel kan anvendes til en lang række afstandsmålerapplikationer.

Mere information
> ODmini produktinformation

Vore teknikere sidder klar med råd og sparring på telefon: 45826400

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.031