23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Inspector PIM60 optimerer kvalitetskontrol og øger effektiviteten i automation

Den nye Inspector PIM60 visionsensor fra SICK, tilbyder højhastighedsinspektion, detektering af position, intelligente målefunktioner samt fleksibel web-server, alt sammen ”on-board”.

>> Den brede vifte af funktioner i den nye Inspector PIM60 visionsensor, i kombination med mulighed for præcis kalibrering til den fysiske verden, sikrer øget kvalitet og effektivitet på de fleste fuldautomatiske anlæg. Tag eksempelvis en opgave med kontrol af mekaniske emner, hvor kvalitetsparametre så som finish, overholdelse af mål / tolerancer, nu kan kombineres med automatisk formidling af positionsdata til en robot som skal gribe emnet på et transportbånd.


Værktøjskasse forbedret med måling
Inspector PIM60 giver maskinbyggere, integratorer og slutbrugere en ny og ekstremt brugervenlig tilgang til færdige avancerede måleværktøjer, som ellers kræver dybere kendskab til programmering. Måling af diameter, afstand, vinkel og position, er blot nogle af de nye ting som er føjet til værktøjskassen. Dermed tilbydes en løsning, med funktioner med en teknisk kompleksitet som ellers kun findes på ”Smart-kamera” niveau, men her, præsenteret i en helt enkelt brugervenlig indpakning, med den intuitive programmeringssoftware, SOPAS (Engineering Tool), som kan downloades gratis på SICKs hjemmeside.

Tidligere modeller kunne også sende måledata via Ethernet / IP eller TCP / IP. Med PIM60, skal man nu som integrator tage en beslutning. I nogle tilfælde kan man nemlig spare PLCen helt bort, og lade vision sensoren klare opgaven selvstændigt, da det nu er blevet muligt at lave måleopgaven ”on-board”, og blot formidle signal til en styring om at hele emnet blev inspicereret og godkendt. Vælges denne simple funktionalitet, kan man installationsmæssigt betragte integration af visionsensoren, som det at skulle installere en standard industrisensor. PIM60 kan, som tidligere modeller, stadig sende måledata og statusinformation via sit Ethernet baserede interface, til de avancerede brugere.


Visualiser og kontrollere data
Inspector PIM60 har indbygget webserver, hvilket giver enkle og omkostningseffektive muligheder for overvågning af produktionsprocesser via almindelige kendte brugerflader som f.eks. en ganske almindelig PC/web-browser. Som noget nyt, er det blevet muligt at sætte sit helt eget præg på sensorens webserver, og det er blevet nemt at lave sit ”eget” design, ved at; importere opgavespecifikke hjemmesider og layouts, mulighed for at oprette individuelt tilpassede brugermenuer, knapper og generelt tilpasse brugergrænseflader med specifikke skrifttyper, grafik, logoer, og funktioner. Dette gør at slutbrugeroplevelsen i langt højere grad opfatter det som en heldhedsløsning som er fuldt tilpasset deres ønsker.


Fordele ved intelligent kalibrering
Det sofistikerede kalibreringskoncept, sikrer pålidelige og skalerede måleresultater, uanset om emnerne er i bevægelse, roterer – ja, endda selv om løsningen påtvinger Inspector PIM60 skal placeres i en vinkel/perspektiv - eller et velkendt fænomen at vidvinkel objektiver er med til at forvrænge billedet.

Udover at rette de fysiske/optisk betingede fejl-faktorer ved en kameraopstilling, er gevinsten af den automatiske kalibrering tillige at man kan skalere alt som eller defineres i kamerasensorens pixelverden, nu automatisk omregnes til f.eks. millimeter, så det passer til måleobjektets virkelige mål og tolerancer- INDEN det sendes til robotstyringen/PLCen. Denne funktion sparer i mange opgaver en del tid, da kalibrering og skallering traditionelt er en manuel ekstern proces, som typisk laves i en PLC, ved hjælp af tabeller og beregninger – samt en masse programmeringstid.

Som et direkte resultat af kalibreringsfunktionen, er det således nu muligt at sende sensorens målte værdier i ”optisk fejlrettet” samt korrekt skaleret til millimetre, således at det direkte kan anvendes til robot eller griber kontrol.

Inspector PIM60: Hurtigere i mål - takket være integreret kalibrerings og målefunktion!


Anvendelsesområder
• High-speed positionering, inspektion og måling
• Avanceret værktøjskasse for måling af diameter, vinkel samt præcis måling af fysiske former eller til virtuelle referencepunkter
• Flere samtidige inspektioner af udefinerede frie/objekter (blob), mønstre, kantdetektion/måling samt traditionel pixel måling
• Automatisk kalibrering og opretning af forvrængede billeder, med ægte output til kalibreret referencemiljø (f.eks. millimeter)
• Fuld bruger kontrol med API - Konfigurerbar kommunikation gennem EtherNet / IP og TCP / IP samt EtherCAT via command channel
• Enkel, ”out-of-the-box” webserver som tilmed kan customiseres til brugerens opgave.
• Import af skræddersyede websider til sensorens webserver - f.eks. at have eget logo / brugerspecifikke Funktionsknapper.
• Indbygget lyskilde som passer til opgaven, - fås i: IR(Infrarød), Hvid Lys samt UV (Ultraviolet).
• Image FTP Funktion – Fuld sporbarhed og logmulighed af billeder til eksterne lagringsenheder / billedbehandling

Mere information
Vore teknikere sidder klar med råd og sparring på telefon: 45826400

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.062