23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energieffektiv køling og luftbefugtning til Facebook

Condair sikrer køling og korrekt luftfugtighed på Facebooks datacenter i Luleå i Sverige. Datacentret er et af verdens mest avancerede og energieffektive af sin art.

Condair leverede et ML System til højtryksbefugtning og evaporativ køling til Facebooks datacenter i en bygning på 28.000 m2. Systemet har kapacitet til at fordele 13.000 liter vand i timen med en køleeffekt på 8,8 MWh. Facebooks løsning med evaporativ køling og højtryksbefugtning kan drives med et minimalt elektricitetsforbrug på blot 63 kWh.

Energiforbruget til den evaporative køling kan komme helt ned på 0,005 kWh pr. kW køling. Ved at kombinere anvendelsen af denne køleteknik med andre energibesparende foranstaltninger såsom intelligent belysning har man opnået PUE-værdier på 1,05. Dette udmønter sig i besparelser på næsten 50 % sammenlignet med traditionelle kølemetoder.

Fordele
• Sparer energi og reducerer omkostninger
• Driftssikker og miljøeffektiv køling
• Nedsætter risikoen for elektrostatiske udladninger (ESD)

Effektiv køling med rent vand
Datacentre bruger nu evaporativ køling som en driftssikker, energieffektiv og omkostningsbesparende kølemetode. Temperaturen falder, når vand i flydende form forstøves til vanddamp, der køler luften, før den bruges. Evaporativ køling bruger mindre energi og reducerer køleomkostningerne. Det minimale vandforbrug gør denne metode til en yderst miljørigtig løsning.

Højtryksbefugtning anvender et højtrykspumpesystem og særligt konstruerede dysesystemer. Kølingen kan opnås via befugtning af luften i ventilationskanalerne eller ved lufttilførsel over lokalet. Forstøvningen af vandpartiklerne til damp i luften kræver energi (0,68 kWh pr. liter forstøvet vand), som tages fra den tilførte luft, hvorfor der bruges mindre energi end ved traditionelle kølemetoder. Der er fugtigheds- og temperaturfølere i alle zoner, som sikrer, at den relative fugtighed (RH) til enhver tid holdes på det ønskede niveau.

Desuden bruges evaporativ køling sammen med såkaldt friluftskøling. En blæser suger kold luft udefra ind i datacentret. Afhængigt af klimaet og årstiden blandes større eller mindre mængder frisk luft med den evaporativt kølede luft for at opnå maksimal køleeffekt. Den opnåelige temperaturreduktion afhænger af datacentrets lokalitet og konstruktionsparametre.

Kontakt Condair
Få et gratis og uforpligtende tilbud, der er skræddersyet dine behov. Ring på tlf. 87882100.

Condair A/S
Parallelvej 2
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15200537
P nummer: 1000879263

Send til en kollega

0.062