23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skærpede krav til glatte flerlagsrør

INSTA SBC 13476 er blevet opdateret, og i den forbindelse er kravene til glatte flerlagsrør blevet skærpet for at fastholde den kendte nordiske kvalitet. De nye krav har primært indflydelse på rørenes styrke.

For at opnå Nordic Poly Mark mærket på glatte flerlagsrør i PVC og PP skal alle plastrørsproducenter fremover opfylde en række nye skærpede krav til bl.a. godstykkelse. Kravene til den øgede godstykkelse betyder, at rørene har en kraftigt forøget slagstyrke sammenlignet med rør, som alene er produceret i henhold til EN-standarden. Desuden stilles der nu krav om, at producenterne ikke må bruge genbrugsmateriale i mellemlaget. Det betyder, at langtidsegenskaberne fastholdes på et højt niveau, og at levetiden på mere end 50 år bevares.

Resultatet af de nye krav:
- Godstykkelsen på det indvendige lag forøges med 50%
- Krav til godstykkelsen på det udvendige lag tilføjes
- Kun jomfrueligt plastmateriale (intet genbrugsmateriale)
- Tydelig mærkning

Hvornår træder de nye krav i kraft?
De nye krav til INSTA SBC 13476 trådte i kraft d. 1. marts 2014. Fra denne dato skal alle rør, der produceres og mærkes med Nordic Poly Mark opfylde samtlige nye krav. Rør produceret før 1. marts 2014 er dog stadig lovlige at levere og installere.

Har du spørgsmål til, eller ønsker du at vide mere om de nye regler, så kontakt Wavin
på tlf.: 86 96 20 00.


Fakta om Nordic Poly Mark:

- Nordic Poly Mark er en fællesnordisk certificeringsordning.
- Nordic Poly Mark overvåges af det uafhængige INSTA-CERT, som dermed sikrer den vigtige tredjepartskontrol af plastrørsprodukter.
- Ordningen med Nordic Poly Mark er frivillig og sikrer, at plastrørsprodukterne opfylder de krævede EN-normer plus en række tillægskrav, der har til formål at opretholde det kendte nordiske kvalitetsniveau.
- Du kan læse mere om ordningen på www.insta-cert.com og www.nordic-poly-mark.com.

Wavin Denmark A/S
Wavinvej 1
8450 Hammel
Favrskov Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41895128
P nummer: 1003065308

Send til en kollega

0.032