23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt membranmateriale løste pumpeproblem

Tetrapak India Pvt Ltd, stod med ret store problemer med at pumpe et agressesivt tilsætningsstof til deres juice produktion.

Tetrapak India Pvt Ltd, stod med ret store problemer med at pumpe et agressesivt tilsætningsstof til deres juice produktion. Tilsætningstoffet ankommer til fabrikken i store plastictromler. Fra tromlerne skal tilsætningsstoffet pumpes til højtliggende tanke, hvorfra det bruges i de tidlige forstadier til juiceproduktionen. Tilsætningsstoffet var meget aggresstivt og kunne nærmest æde sig gennem alt, når det blev udsat for mekanisk påvirkning.
Problemet med at pumpe dette produkt er, at pumpen skal være:

- Resistent over for det aggressive medie
- Kunne tåle tør-løb
- Selvansugende
- Skal kunne pumpe varierende viskositeter (pg.a. temperatursvingninger)
- Rengøringsvenlig og skal kunne CIP-rengøres
- Have FDA-godkendelse.

Tetrapak India havde i løbet af en del år prøvet mange forskellige typer af pumper med meget svingende resultat.
Crane Food Pharma Flow Solutions i düsseldorf, der er vant til at være på forkant med state-of-the-art teknologi til fødevareindustrien, fik til opgave at løse dette problem. Crane Flow har i mange år haft forhandling gennem ingeniørfirmaet Granzow A/S i Glostrup.

Trykluftdrevet membranpumpe med nyt membranmateriale
Firmaerne satte sig sammen og kom frem til den løsning, som Tetrapak India bruger i dag. Det viste sig hurtigt at det var en trykluftdrevet membranpumpe, der skulle satses på. Eksperter fra begge firmaer blev også forholdsvis hurtigt enige om at det var PTFE som skulle bruges som materiale til membraner - men selvfølgelig var dettte blevet forsøgt med den konventionelle PTFE uden større held. Så nytænkning måtte der til.
Traditionelt er PTFE blevet anerkendt som en af de oftest anvendte materialer i den trykluftdrevne membranpumpe industri. PTFE's store kemikalieresistens berettiger den fortsatte øgning af brugen. Imidlertid er der adskillige ulemper, nemlig en markant kapcitetsreduktion og en kortere levetid sammenlignet med alternative materiale, så som elastomer membraner.
Fødevareindustrien, der pumper forskellige kemikalier, har tidligere på grund af PFTE's forholdsvis korte levetid - tre til fire måneder maksumum - måttet acceptere dyre og langvarige nede tider til udskiftning af membraner.
For at imødekomme disse ulemper og tilfredsstille Tetrapak Indias meget specielle behov har Crane Food Pharma udviklet en ny og meget innovativ løsning, nemlig - DEPA E4 mebranen.

En meget robust membran
Crane Food Pharma begyndte at teste det nye DEPA E4 membrandesign i forskellige applikationer. Adskillige tests blev foretaget for at evaluere den nye membrans ydeevne og for at registrere dens levetid.
Testmembranerne fungerer stadig og er i god stand selv efter to år, hvilket svarer til en levetid otte gange længere end for standard PTFE membraner.
Det nuprede E4 overfladedesign og den påmonterede EPDM "back up" membran viste sig at være meget succesfuldt. Crane har udviklet denne løsning, som både garanterer forlænget levetid, idet membranen arbejder som en enkelt enhed (den yderste montagebolt er indkapslet i PTFE'en, så der er ingen uønskede kanter og hulrum i pumpekameret). Det flydende medie er konstant kun i kontakt med PTFE.

Øget levetid og effektivitet
Fødevareindustrien har taget godt imod den nye membrantype, som giver hele branchen hidtil usete muligheder for pumpning af aggressive medier. Det laminerede design af den nye DEPA E4 membran sikrer, at membranens overflade nærmest er uigennemtrængelig. Det giver større sikkerhed mod opbygning af bakterier og forhindrer lækager.
Den høje kemiske resistens bevares igennem hele pH-området (0-14) med de fleste medier. DEPA E4 giver fire primære fordele for slutbrugerne: øget levetid, større sikkerhed, øget effektivitet og bakteriefrie arbejdsforhold. EDPM er elektrisk ledende, hvilket gør det velegnet til brug i ATEX pumper, og membranen er godkendt til brug i zone 0, når de anvendes i forindelse med pumper i rustfri stål støbning. Den nævnte pumpetype forhandles i Danmark af Granzow A/S.

Kontakt Granzow på:

4320 2600
info@granzow.dk

Granzow A/S
Ejby Industrivej 26
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43243519
P nummer: 1003073153

Send til en kollega

0.047