23948sdkhjf

Første Cat gasmotor installeret ved Lemvig Biogas

| Medlemsnyhed | Indrykket af Zeppelin Danmark A/S - Power Systems

Mandag den 8. Juli ankom Cat CG 170 biogas motoren til Lemvig Biogas. I Pon Power er vi stolte af at nu at kunne installere den første motor fra det nye, opdaterede Caterpillar gas-motor program.

Mandag den 8. Juli blev ankom Cat CG 170 biogas motoren til Lemvig Biogas.
I Pon Power er de stolte af at nu at kunne installere den første motor fra det nye, opdaterede Caterpillar gas-motor program. Motoren er køreklar i august, så det bliver spændende at se de første resultater.


Lemvig Biogasanlæg er Danmarks største, termofile biogasanlæg. Anlægget har produceret biogas siden 1992 og udnytter i dag gylle fra ca. 75 landbrug og omdanner desuden affald og restprodukter fra industriel produktion til biogas.

For at lave disse resultater har Lemvig Biopgas erhvervet en Cat CG 170 biogas motor fra Pon Power i Esbjerg. Motoren fungerer som hovedmotor mens den eksisterende motor nu fungerer som reservekraft ved eksempelvis vedligeholdelse af den nye motor.
Med den nye motor kan Lemvig Biogas forbedre el-virkningsgraden og minimere driftsomkostningerne – og med en serviceaftale op til 63.999 timer er anlægget sikret mod udfald, da Pon Power holder al vedligeholdelse af motoren mange år frem.
Hvor meget energi laver motoren så? Jo, biogassen købes af lokale kraftvarmeværker, som i gasmotorer omsætter gassen til over 25 millioner kWh-el om året. Nok til at dække det årlige elforbrug for 14.000 mennesker.

Biogassen producerer desuden varme. Overskudsvarmen fra gasmotorernes kølesystem er nok til at dække det årlige forbrug for mere end 1000 husstande i Lemvig og Klinkby.
Ved at udnytte affald til noget nyttigt i stedet for blot at kassere det kan Lemvig Biogasanlæg således forsyne mange tusinde mennesker med el og varme. Som en ekstra gevinst er gylle langt mere miljøvenlig og langt mindre ildelugtende, efter den er afgasset.
Den nye Cat biogas-motor er specialtilpasset den gas og de forhold der gør sig gældende netop hos Lemvig biogas, gennem omfattende analyser på motor-fabrikken i Mannheim i Tyskland.
Det er bæredygtig udnyttelse af ressourcerne.

Med Caterpillars opdaterede 2012 produktprogram tilbydes gas-motorer i hele produktspekteret fra 400kWe til 6500 kWe i den velkendte, høje Caterpillar kvalitet.

Bliv optimeret på:
• Driftsomkostning
• Driftssikkerhed
• Virkningsgrad
• Levetid


Pon Power har mange års erfaring i branchen og vores anlæg lever op til fremtidens
krav og muligheder.


Kontakt os for mere information
Flemming Hjøllund

Account Manager - Gas
Tlf.: 76 14 64 47
E: flemming.hjoellund@ pon-cat.com

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Zeppelin Danmark A/S - Power Systems

Øresundsvej 9
6715 Esbjerg N
Danmark
Zeppelin Danmark A/S - Power Systems

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094