23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skræddersyede puder sparer på fjernvarmen i Aalborg

Vi har et moderne forsyningssystem med det bedste udstyr på markedet, hvor der ikke er huller i isoleringen, men der er alligevel et stort varmetab fra nogle af vores pumper

Selv med et moderne distributionssystem kan specialdesignede isoleringspuder reducere energiforbrugetmarkant i fjernvarmeforsyningen, viser erfaringer fra´Aalborg Forsyning.

Fjernvarmeforsyningen i Aalborg bliver nu isoleret med ISOCARE-løsninger. De skræddersyede puder skal reducere varmetabet fra pumperne i fjernvarmenettet.
”Vi har et moderne forsyningssystem med det bedste udstyr på markedet, hvor der ikke er huller i isoleringen, men der er alligevel et stort varmetab fra nogle af vores pumper, og derfor kan det betale sig at efterisolere pumperne,” siger Mads Jensen, maskiningeniør og planlægger hos Aalborg Forsyning, Varme. I alt skal der efterisoleres omkring 150 pumper, som står på 70 pumpestationer i forsyningsnettet. Pumperne bruges til henholdsvis frem- og tilbageløbet af fjernvarmevandet. Tilbagebetalingstiden på investeringen i isoleringspuder
er beregnet til gennemsnitligt 2,3 år, hvilket Mads Jensen betegner som yderst fornuftigt.
De store pumper har en effekt op til 450 kW og sender hver op til 3.000 kubikmeter vand af sted i timen. Ved at isolere dem kan man reducere den afgivne temperatur fra godt 80 grader Celsius til omkring 30 grader Celsius. Der bliver taget mål af hver enkelt pumpe, og isoleringspuderne er således skræddersyede til den enkelte pumpe for at sikre mindst muligt varmetab.


Mindre køling nødvendig

Isoleringen af de 150 pumper hos Aalborg Forsyning,
Varme skal efter beregningerne give en samlet energibesparelsepå ca. 4.500 gigajoule årligt.
”De foreløbige resultater peger på en betydelig gevinst,”siger Mads Jensen.Isoleringspuderne er nemme at fjerne, når håndværkerneskal servicere og vedligeholde pumperne.”Puderne kan fjernes uden værktøj. Det er blot velcro,som skal løsnes, så det er en meget brugervenlig løsning,der gør det nemt og hurtigt at komme til pumperne og lukke isoleringen igen,” siger Mads Jensen.
Som en sidegevinst forventer man, at der skal køremindre ventilation og køling i de rum, hvor de isolerede pumper står.”Vi kan allerede konstatere, at ventilationen kører mindrei de rum, hvor pumperne er blevet efterisoleret,” siger Mads Jensen. Næste isoleringsprojekt kommer formodentlig til at drejesig om et antal ventiler, som også skal isoleres med puder.”Selv om besparelsespotentialet i ventilerne nok ikke er lige så stort som medpumperne, skal vi hele tiden prøve at finde besparelser, og vurderingen er, at det selv med en mindre besparelse vil kunne betale sig,” siger Mads Jensen.

STEFFCA A/S
Romsøvej 24
5800 Nyborg
Nyborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20768509
P nummer: 1004496154

Kontaktperson

MS
Mikkel Steffensen
Sales Director
+45 30942652 mikkel@steffca.dk

Send til en kollega

0.048