23948sdkhjf

Nye Caterpillar Gas-motorer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Zeppelin Danmark A/S - Power Systems

Caterpillar har opkøbt tyske MWM og har gjort Pon Power til dansk forhandler af gas-motorer af særlig høj kvalitet. Motorerne findes i produktspekteret fra 400kWe til 6500kWe.

Caterpillar lancerer opdateret gasmotorprogram i Mercedes Benz-klassen

Pon Power i Danmark har netop fået forhandlingen af Caterpillars nye gas-motor serie gennem Caterpillars opkøb af en velkendt motorfabrik.

USA-baserede Caterpillar Inc., med europæisk hovedkontor i Geneve, Schweiz, opkøbte i 2010 den tyske motorfabrik MWM GmbH. med henblik på at styrke posotionen på gasmotormarkedet. Det betyder meget for markedet for grøn energi, så som biogas og forgasningsgas.
Opkøbet var endda af en sådan størrelse af EUs konkurrencetilsyn brugte mere end 1 år på at undersøge og godkende handlen.
Handlen er nu en realitet, og Caterpillar har hermed rykket sit hovedsæde for gas-motor organisationen fra Lafayette i USA til den sydtyske by Mannheim.

Hæderkronet historie bag MWM-fabrikken:
Fabrikken i Mannheim er en gammel hæderskronet motorfabrik, men en stor historie bag sig.
Idet det var her på fabrikken at Carl Benz i 1871 opfandt automobilet og senere stod bag grundlæggelsen af Mercedes Benz.
Sidenhen har man koncentreret sig om design, udvikling og produktion af større motorer til brug for hovedsagelig el-produktion , men også som prime movers til industrielle kompressorer og pumper.
Fabrikken beskæftiger i alt ca. 1400 medarbejdere over hele verden, heraf ca. 1000 på selve fabrikken i Mannheim. Man forventer en kraftig forøgelse af medarbejdere og produktion inden for de næste få år.

Caterpillars autoriserede partner i Danmark:
Forhandlingen af Caterpillars gas-motor program i Danmark sker gennem Pon Power A/S, som gennem mange år har været Cats forhandler af motorer og entreprenørmaskiner i Danmark, øvrige Skandinavien samt Holland.
Pon Powers afdeling for gas-motorer i Esbjerg huser også service-afdelingen, der sikrer vedligeholdelse af alle Cat-motorer gennem mere end 100 serviceteknikere, der alle er autoriserede fra Caterpillar til netop dette job. Service-afdelingen forbereder sig på at sende serviceteknikere på nøje skemalagte tekniker-kurser på motorfabrikken i Tyskland, for at kunne sikre de velkendte stabile og effektive serviceydelser på vore gas-motor anlæg i Danmark.Kurserne skal gennemføres og bestås over en given tidsperiode for at teknikerne for lov til at vedligeholde anlæggene.


De nye gasmotoranlæg:
De nye gasmotoranlæg lanceres i Danmark i alle motorstørrelser på naturgas og biogas.
Motorerne vil også kunne fås til syntetiske gasser, forgasningsgas mv.
Der tilbydes et program fra 400 kWe til 4,3 MWe fra Mannheim, og
6,5 MWe leveres fra Rostock fabrikken. Fremadrettet forventes også en
10 MWe i programmet.
På tre forskellige motorplatforme CG 132, CG 170 og CG 360. Baseret på V8 til V20 motorer findes anlæggene fra 400 kWe – 4,3 MWe.

Længere levetid og bedre diftssikkerhed:
El-virkingsgraderne er meget konkurrencedygtige, og er selv på det mindste motoranlæg på 400 KWe usædvanligt høje.
Alle motorstørrelserne er kendetegnet ved særdeles lange levetider på sliddele i forhold til andre tilsvarende gasmotorer.

De store motorer over 2 MWe kræver mindre vedligeholdelse, idet de er bygget med et specielt forbrændingssystem, hvor bla. Forkammerpricippet hører fortiden til. Herved spares en del omkostninger på vedligehold af dyre forkamre. Og ikke mindst holder tændrørene meget længere end man kender på forkammer motorer.
På biogasanlæg spares endda også investerings- og driftsomkostninger til kompressoranlæg for komprimering af gas til forkamrene, som det kræves på andre biogasmotorer.

Erfaren fabrik:
Motorfabrikken i Tyskland arbejder meget projektorienteret, og arbejder helst i tæt dialog med forhandler og slutkunde helt fra tilbudsstadiet.
Dette for at sikre at slutproduktet bliver bedst muligt, og derved sikrer højest mulig indtjening for køberen under dennes specifikke site forhold.
Dette er væsentligt når der er tale om egen producerede gasser – f.eks. biogas, hvor gassens egenskaber varierer fra anlæg til anlæg.
Fabrikken er meget konservativ med hensyn til performance og ydelser, og står derfor 100% bag de værdier der opgives.

Det er vigtig at fastslå, at motorerne som er forholdsvis ukendte endnu i Danmark, er velafprøvede og gennemtestede igennem mange års kommerciel drift på installationer verden over.

High-end produkter i blodet:
Hollandske Pon-gruppen, med mere end 10.00 ansatte, er udover Caterpillar også forhandler af andre tilsvarende high-end produkter såsom VW, Audi, Skoda og Porsche,Lamborghini og Bugattti sportsvogne.
I den tungere ende forhandles Cat og MaK produkter i Skandinavien, Holland, Frankrig og Island samt MAN lastbiler i Benelux-landene.
For nyligt annoncerede Pon opkøbet af amerikanske cykelfabrik Cervelo, som cykelsport-interesserede genkender fra de store World Cup cykelløb, herunder Tour de France og Giro de Italia.

Store forventninger til fremtidens teknologier:
Motoranlæggene sælges og distribueres af Pons velkendte power- organisation i Danmark, med gas-afdelingen i Esbjerg. Alle i Pon Power glæder sig over lanceringen af det nye produktprogram og især salgs-afdelingen ser frem til at kunne præsentere de nye motoranlæg og deres kunnen for såvel eksisterende som nye kunder.

Alt i alt forventer Caterpillar og Pon Power sig meget af de nye motorprodukter, og ser frem til at kunne betjene kunderne i markedet med den nyeste og bedste teknologi i branchen.

Nærmere information omkring det nye gasmotorprogram kan fås ved henvendelse til:

Account Manager, Energy Systems
Flemming Hjøllund, Pon Power A/S.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Zeppelin Danmark A/S - Power Systems

Øresundsvej 9
6715 Esbjerg N
Danmark
Zeppelin Danmark A/S - Power Systems

Send til en kollega

0.094