23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sådan minimeres risikoen for oversvømmelser ved kraftig regn

At kloakdæksler springer op ved kraftig regn, at veje og kældre bliver oversvømmet og nærliggende strande lukker for badende gæster på grund af sundhedsskadeligt spildevand i badevandet - det er mere ved at være normalen frem for et særsyn.

Dette skyldes, at de nuværende afløbssystemer ikke er dimensionerede til de klimaforandringer, der giver flere – og længere – skybrud, end vi tidligere har været vant til. Kunsten er derfor at finde løsninger, hvor man kan styre bortledningen af regnvandet i en grad, så man i videst mulige omfang undgår oversvømmelserne og overbelastninger af rensningsanlæg.

KWH Pipe (Danmark) AS er førende specialister, når det gælder fremstilling af rør og bassiner til bortledning af regn- og spildevand. Dette sker med det specielle Weholite system, der består af rør, brønde og tanke i helt op til ø3500 mm. Rør og tanke i den størrelse kan rumme og bortlede helt enorme mængder vand – vand, som ellers ville belaste de bestående afløbssystemer.

Første del af processen er at minimere belastningen i bestående afløbssystemer, så oversvømmelser undgås. Dét kan de store rør og regnvandsbassiner. Men på et tidspunkt skal det opmagasinerede vand ledes videre, og i den forbindelse gælder det også om at minimere belastningen i det øvrige afløbssystem. Med KWH WaReg vandregulator er det muligt selv at styre den hastighed hvormed det opmagasinerede vand skal ledes ud igen. Kort fortalt drejer det sig om en slags dæmning eller sluse, hvormed man styrer mængden af vand der skal videre. Derved sikrer man, at det opmagasinerede vand ikke uhæmmet bliver ledt videre, da dette også ville kunne medføre overløb eller oversvømmelser.

KWH Pipe har netop udgivet to brochurer, der i nærmere detaljer beskriver de to områder – regnvandsbassiner og afløbsregulering. Disse brochurer kan man få tilsendt ved at ringe på telefon 46 40 53 11 eller sende en mail til sale@kwhpipe.dk. Ligeledes kan de downloades via www.kwhpipe.dk. På denne hjemmeside findes der også beregningsprogrammer, der kan hjælpe entreprenører, rådgivere, tekniske ingeniører m.v. til planlægning af deres projekter.

Desuden kan man altid kontakte Projektteknisk Service hos KWH Pipe, som er behjælpelig med planlægning og projektering samt tilbudsgivning, når det gælder anlæg til bortledning af regn- og spildevand.

Tekst til foto 1:
Med en diameter på op til 3,5 meter kan de store Weholite rør og bassiner rumme helt enorme mængder vand, hvormed det øvrige afløbssystem aflastes tilsvarende

Tekst til foto 2:
Længden og antallet af bassiner, der skal placeres, afgøres af bygherre under hensyntagen til de fysiske rammer. Weholite systemet er så fleksibelt, at det kan tilpasses stort set alle steder.

Tekst til foto 3:
Den røde ring viser, hvor afløbsregulatoren, KWH WaReg placeres og dermed regulerer mængden og hastigheden af regnvand, der ledes videre.

For yderligere kommentar til ovenstående – kontakt venligst vores salgschef Ivan Jensen på mobil 40 30 92 97 eller ring til KWH på 46 40 53 11 og spørg efter ProjektTeknisk Service.

Uponor Infra A/S
Bødkervej 5
4450 Jyderup
Holbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35383107
P nummer: 1018582224

Send til en kollega

0.047