23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DAV NORDIC udfører vindafskærming på Storebæltsbroen

Som led i en større opgradering af trafiksikkerheden på Storebæltsbroen har DAV NORDIC for Sund & Bælt, monteret en æstetisk flot vindafskærmning. Afskærmningen skal sikre at vindfølsomme køretøjer ikke forulykker eller forårsager uheld, ved blæst.

Broens ejer, selskabet Sund & Bælt har ønsket at øge sikkerheden på Storebæltsbroen. Samtidig ønsker de at give trafikanterne en bedre kørekomfort særligt omkring pylonerne og ankerblokkene, hvor vindstødene kan være kraftige. Løsningen er en helt ny type vindafskærmning, som er udviklet af Dissing + Weitling til projektet, som både er smuk og æstetisk.

DAV NORDIC samler systemet

Vindafskærmningen består af lodrette aluminiums-lameller med luft imellem. Lamellerne  er monteret ca. 20 meter ud på hver side af pylonerne op i en højde på 3,5 meter over kørebanen. DAV NORDIC har udover montagen lavet ophængningssystemet, som lamellerne hænger i og samlet hele systemet på land, hvorefter det er kørt ud på broen og monteret. Montagen er foregået i februar og marts måned.

Adm. direktør Ulrik Marcussen fra DAV NORDIC fortæller: ”Det har været en meget speciel og mega spændende opgave at løse. Storebæltsbroen er jo et særligt sted i Danmark, og projektet med vindafskærmningen er noget, alle vil kunne se, når de kommer kørende på Storebæltsbroen. Vi er glade for at kunne levere til projektet.”

Ved udformningen af vindafskærmningen er der taget stor hensyn til broens æstetik. Udover Dissing + Weitling og DAV NORDIC har Force Tecknology testet tre typer lameller i henholdsvis plast og aluminium før det endelig valg. Resultatet af vindtunnelforsøgene viste, at alle tre typer lameller var stabile under vindpåvirkninger. Den valgte løsning var den med laveste vedligehold og længste holdbarhed.

DAV NORDIC markedsleder

​DAV NORDIC er markedsleder indenfor trafiksikkerhed, master og støjreducerende løsninger og har mere end 90 års erfaring med infrastrukturprojekter i Danmark og Sverige. Virksomheden leverer og monterer derudover kvalitets stålløsninger til anlægsbranchen. DAV NORDIC har fokus på at skabe størst mulig værdi for kunden og fundamentet er troværdighed, grundighed og kvalitet. Virksomheden er 100% danskejet af Troldhøj Holding A/S og indgår sammen med 8 andre danske selskaber i Troldhøj koncernen.

Du kan læse mange flere spændende nyheder og projekter her.

DAV NORDIC A/S
Tietgensvej 12
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34991014
P nummer: 1003044557

Kontaktperson

TTH
Trine Tind Hugger
Marketingansvarlig
+45 29613642 marketing@davnordic.dk

Send til en kollega

0.032