23948sdkhjf

Spar mere end 60 % energi ved pulverlakering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Teknos A/S

Speciel lavtemperatur pulvermaling og IRT-emittere sparer energi i maleprocessen.

Høje energiomkostninger, lav effektivitet, usikker forsyningssituation: Der er en række ulemper og risici ved gasdrevne tørreanlæg. Et banebrydende alternativ er IRT booster-tørring med en speciel Teknos pulvermaling.

Pulverlakeringsprocesser med gasdrevne konvektionsovne har en række ulemper: høje energikrav, lav effektivitet, lange gennemløbs- og opfølgningstider og stor afhængighed af gas som energikilde. Teknos har udviklet et banebrydende alternativ til pulverlakering i samarbejde med Hedson Technologies, den svenske producent af IRT infrarøde tørresystemer: en energieffektiv proces med en speciel pulverlakering til lave indbrændingstemperaturer og boostertørring med elektriske infrarøde emittere.

Pulverlakering af ​​stålprofiler viser for eksempel fordelene ved løsningen. Konventionelle processer i gasdrevne tørreanlæg kræver et stop på ca. 9-10 minutter til opvarmning og filmdannelse plus yderligere 10 minutter til indbrænding. Ovnen kører kontinuerligt, selv når produktionslinjen stopper.

IRT-boosteren arbejder med en anden proces: Her virker elektrisk drevne kvartsglaslamper direkte på komponenten. Separate guldbelagte reflektorer sikrer, at 98 % af den udsendte energi faktisk udnyttes.

Sådan får du maksimal effektivitet med IRT booster-tørring og vores specielle pulvermaling

Mød mig på Scandinavian Coating i Forum København 15.-16. marts, hvor Teknos udstiller under overskriften Energibesparelser med Innovative Overfladebehandlingsløsninger.

Kontakt mig gerne for at booke en aftale.

Venlig hilsen
Niels Hallum
Key Account Manager
Mobil 61 72 83 92
niels.hallum@teknos.com

 

ENERGIFORBRUG PR. DRIFTSTIME
Besparelsespotentialet er fænomenalt. I stedet for 510 kWh gas, der kræves til konventionel konvektortørring, kræver Teknos-pulvermalingen med IRT-booster nævnt i ovenstående eksempel kun 235 kW/h elektrisk energi, hvilket er 54 % mindre. Med hensyn til faktiske driftstider kan reduktionen være helt op til 64 %, for i stedet for at forvarme og køre kontinuerligt som en tørreovn, skifter IRT-emitterne til standby under skift og farveskift samt under rengørings- og pausetider.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Teknos A/S

Industrivej 19
6580 Vamdrup
Danmark
Teknos A/S

Send til en kollega

0.078