23948sdkhjf

Se billederne: Nyt fjernvarmeanlæg løftet på plads

| Medlemsnyhed | Indrykket af Verdo

Etableringen af en ny fjernvarmecentral i Skive er kommet et stort skridt nærmere. Sidste del af det energianlæg, der skal producere varme til omkring 2.000 familier, er nu løftet på plads.

Indsætningen af energianlægget har strakt sig over fire dage. Arbejdet har omfattet kedlens fem dele, et elfilter og skorstenen, som er løftet på plads på bygningens fundament. Salgschef hos Verdo Energy Systems, John Martin Myrup, glæder sig over forløbet indtil nu.

”Vi har haft et rigtigt godt samarbejde hele vejen rundt med både kunde, entreprenør og arkitekt, og nu står anlægget, hvor det skal. Vi glæder os til at få det samlet, så det kan komme til at levere varme til borgerne i Skive,” siger John Martin Myrup.

Det nye anlæg er et 10 MW flisfyret anlæg baseret på hedtvand. Det er bygget til at håndtere forskellige typer biomasse som danskproduceret skovflis, have- og parkaffald og anden lokalt produceret, træbaseret biomasse. Verdo's styringsteknik gør, at det er nemt at håndtere de mange forskellige typer brændsel, uden at der skal personale ind over.

”Vi tilpasser altid nye energianlæg til de lokale behov og muligheder. Det gælder også anlægget i Skive. Det er med til at sikre høj effektivitet og brugervenlighed,” forklarer John Martin Myrup.

Et andet forhold, der har været ekstra fokus på i Skive, er det visuelle. Bygningen, der nu skal rejses udenom anlægget, skal fremstå som en byport og integrere med den omkringliggende natur. Det er et udtryk, der også kommer til at afspejle sig på selve anlæggets overflader.

Den færdige fjernvarmecentral forventes taget i brug i foråret 2024. Udover anlægget i Skive er Verdo Energy Systems i øjeblikket i gang med at etablere en række andre energianlæg. Selskabet har de seneste år oplevet en markant tilgang af ordrer og er i øjeblikket blandt andet ved at etablere varmepumpeanlæg i Laurbjerg og affaldsfyrede kedelanlæg i Tromsø og Senja kommuner i Norge.

 

FAKTA OM ANLÆGGET

  • 10 MW fliskedel
  • Røggas køles til <10 grader
  • Røggaskøling op til 3,9 MW
  • Anvender brændsler op til 60 % fugtindhold
  • Brændselsforbrug 15 m3 pr. time
  • Virkningsgrad op til 119 %
  • Drift temperatur på kedel 160/130 °C

Medlemsnyhed

Indrykket af
Verdo

Agerskellet 7
8920 Randers NV
Danmark
Verdo

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.203