23948sdkhjf

DAV NORDIC leverer cykeloverdækninger der øger biodiversitet

| Medlemsnyhed | Indrykket af DAV NORDIC A/S

Odenses grønne hjerte, Gartnerbyen, har fået nogle helt særlige cykeloverdækninger, som både er holdbare og miljøvenlige. Der er tale om cykeloverdækninger med sedumtag - et levende tag bestående af planter der er udvalgt til det danske klima.

Overdækninger der opfylder formålet på en funktionel og miljøvenlig måde 

 Hele Gartnerbyen har fokus på natur og miljø, og flere bygninger havde allerede sedumtage Derfor skulle de 24 nye cykeloverdækninger naturligvis også have det og det kunne DAV NORDIC levere. Selve cykeloverdækningen er produceret i varmgalvaniseret stål, der er malet i en særlig mørkegrøn farve.

 Udover de sedumbeplantede cykeloverdækninger har DAV NORDIC også leveret cykeloverdækning med termotag, samt fritstående cykelparkeringer. Al byinventar er med til at binde bydelen sammen og understøtte det generelle udtryk af enkelthed, natur og rene linjer.

 Hvorfor skal man vælge sedumtag?

Der er flere grunde til at vælge sedumtage. For det første falder det i tråd med det overordnede designønske, og for det andet er der mange fordele ved tagene. Sedumtage har en lang levetid og kræver et minimum af vedligeholdelse. Planterne er tilpasset det danske klima, og lagrer meget vand, som gør, at de kan modstå længere tørkeperioder.

Sedumbelægningen mindsker ligeledes afvandingen med op til 50 %, og beskytter de underliggende tagplader mod UV-stråler og forlænger dermed deres levetid. Det valgte sedumtag er desuden brandhæmmende og brandgodkendt i henhold til Broof(t2) og er med til at forebygge brand.

 Sidst men ikke mindst har sedumtage den store fordel, at de bidrager til biodiversiteten for både insekter og fugle. Desuden optager de naturligt CO2 og er næsten 100% CO2-neutrale at producere.

Et projekt med mange muligheder

 DAV NORDIC har været med i alle etaper i byggeriet af Gartnerbyen. Vi har samarbejdet med H. Skjøde Andersen A/S, som er totalentreprenøren på projektet. Området er inddelt i tre hovedbyggefelter, som yderligere er inddelt i mindre byggefelter med hver deres entreprenør. Dét at DAV NORDIC har leveret cykelparkering og -overdækning til hele byggeriet er med til at understøtte den røde tråd i byggeriet. Det er yderligere et eksempel på, at DAV NORDIC kan navigere i, og varetage, komplekse samarbejder.

Projektleder Nicolai Bak Christensen fra DAV NORDIC udtaler:

”Opgaven var at levere cykelparkering og -overdækning som både løste et praktisk formål, og som var i tråd med arkitekturen. Vi blev valgt på baggrund af vores specialløsninger, og det har været interessant at tilpasse løsningerne til de forskellige behov i området.”

 Projektet startede tilbage i 2019 med første etape, og det kører endnu. I oktober 2022 leverede DAV NORDIC endnu en ordre af cykeloverdækning og -parkering.

 Vil du læse mere om overdækningerne i Gartnerbyen? Så læs mere her.

Vil du læse mere om overdækninger? Så se vores udvalg her

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DAV NORDIC A/S

Tietgensvej 12
8600 Silkeborg
Danmark
DAV NORDIC A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.093