23948sdkhjf

Dragsbæk frigiver ressourcer ved hjælp af AGV-løsning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Global AGV®

En førerløs truck fra Global AGV hjælper fødevareproducenten Dragsbæk i Thisted med at flytte paller fra produktionen til lageret. Den selvkørende truck-teknologi mindsker omfanget af manuelle skub og sparer medarbejderne for tunge løft

Som en del af industri 4.0-bølgen har man ved margarinefabrikken Dragsbæk i Thisted, identificeret et behov for et mere effektivt produktionsflow. Et flow hvor medarbejderressourcer og automation kombineres med henblik på maksimalt udbytte. Virksomheden har derfor valgt at optimere deres produktion ved hjælp af en automatiseringsløsning fra Global AGV - det er ifølge Karsten Rokkedal, som er produktionschef hos Dragsbæk, en helt ideel løsning for virksomheden:

"AGV’en har bogstaveligt talt løftet vores produktion til næste niveau. Margarineproduktionen har tidligere involveret mange tunge og opslidende løft for medarbejderne. Nu varetager den førerløse truck i stedet palleløft og -kørsel – og det har i den grad forbedret vores arbejdsmiljø, hvor vi både har oplevet en reduktion af sygedage, men også minimeret risikoen for arbejdsulykker."

Ansatte frigjort til at løfte kvaliteten

Hos Dragsbæk har den førerløse truck-løsning ikke bare bidraget til et forbedret arbejdsmiljø, men også optimeret arbejdsprocesser, samt frigjort medarbejderressourcer til kritiske opgaver. Dette har været med til at øge konkurrenceevnen ved margarineproducenten.

"Vores førerløse truck er en gevinst for både produktionen og lageret. Den ligger i fast rutefart døgnet rundt fra produktionslinjen og til lageret, hvor den placerer pallerne på et rullebånd ved en emballeringsmaskine. Det var tidligere en manuel opgave, men AGV’en har overtaget tjansen og frigjort en mand til at kunne overvåge og observere på produktionslinjen. Vi har dermed fået flere øjne på produktionsdelen og dermed opnået et yderligere kvalitetsløft i denne del af processen," fortæller Karsten Rokkedal.

Han har hovedansvaret for den daglige drift af anlægget. Det skal holdes i gang hele tiden, og de ugentlige produktionsplaner er derfor fastlagt ned til minuttet. Dette kræver også en høj automatiseringsgrad:

"Min kunde er lageret, der hele tiden skal være fyldt med de rette varer på hylderne. Derfor har vi valgt at investere i en førerløs truck. For at forblive konkurrencedygtig er det meget vigtigt, at vores medarbejdere holder et vågent øje med produktionsflowet, så der ikke opstår fordyrende produktionsstop. Og med AGV’en har vi frigjorte ressourcer til netop dette,"  siger Karsten Rokkedal fra Dragsbæk.

Se mere i videoen, og se hvordan Dragsbæk bruger AGV'en i deres produktion - og se flere cases fra Global AGV HER

Med Global AGV har Dragsbæk:

  • Optimeret deres arbejdsprocesser
  • Frigjort medarbejderressourcer
  • Øget deres konkurrenceevne

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Global AGV®

Industrivej 10
7900 Nykøbing Mors
Danmark
Global AGV®

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.156