23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Karise Kirke fjerner 17 tons vand med Dantherm-affugtere

Karise Kirke havde i årevis mange udfordringer med fugt. Man ønskede problemet løst med en minimal investering, som ikke krævede store installationsarbejder og som ville være nem at betjene for kirkens personale.

Inden mobile affugtere fra Dantherm kom på tale, overvejede kirken en fastinstalleret ventilationsløsning. Det havde fordret opgravning af dele af gulvet og destruktive indgreb i væggene i den historiske bygning. Og så havde det været en særdeles bekostelig affære. Nærmere betegnet i omegnen af 600.000 kr. Til sammenligning koster løsningen med CDT 60-affugtere kun en brøkdel og den skal sådan set ikke installeres, men blot køres på plads i kirken og så tilsluttes. Der skal ikke foretages destruktive indgreb nogen steder i bygningen.

Graveren ved kirken, Morten Glastrup, udtaler: "Købet af Dantherms affugtere er formentlig den bedste investering, vi i kirken har foretaget i mange år. Ud over at have forbedret indeklimaet meget, så har de reduceret vores generelle vedligeholdelsesomkostninger. Og de har gjort det muligt for vores allergiplagede kirkegæster at deltage i kirkeceremonierne igen".

Siden kirken i 2017 begyndte at anvende de mobile affugtere har de fjernet mindst 17.000 liter vand. Og de fortsætter.

Læs hele historien her.

Dantherm Group A/S
Marienlystvej 65
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20864591
P nummer: 1004912767

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047