23948sdkhjf

Solcelle regler - dette skal du vide i 2023

| Medlemsnyhed | Indrykket af VS Automatic A/S

Du får i dette indlæg 3 tips til praktisk opsætning af solceller, så du er sikker på, at det er lovligt monteret. Læs også omkring hvilken afregningsgruppe du skal vælge, samt hvilke regler der gælder for tilskud og fradrag i 2023.

Alt du skal vide om solceller i 2023

Strømpriserne er høje i øjeblikket og kan forventes at stige yderligere i fremtiden. Solceller er en attraktiv investering sammen med andre grønne varmekilder, såsom varmepumper. Men det er en stor investering, og der er mange faktorer at tage i betragtning, før du beslutter dig for at installere et solcelleanlæg på din ejendom.

Dette indlæg dækker emner som opsætning af solceller, afregning, solcelleafgift og tilskud til solceller.

Først og fremmest er det vigtigt at have styr på de grundlæggende og praktiske regler for opsætning af solceller.

Læs hele indlægget her: Solcelle regler 2023

For at finde de praktiske regler for opsætning af solceller, kan du følge disse 3 trin:

1.      Kontakt din kommune for at undersøge, om der er nogle lokale regler eller begrænsninger for montering af solceller på din private grund, såsom lokalplaner eller fredningsplaner.

2.      Tal med en autoriseret elinstallatør for at få rådgivning om korrekt størrelse af solcelleanlægget.

3.      Læs bygningsreglementet om energiforsyningsanlæg i tilknytning til bygninger for at sikre, at du overholder de gældende regler. Når du har undersøgt og overholdt de praktiske regler, kan du begynde at overveje den mest optimale placering af dit solcelleanlæg.

Råd til placering for solceller

For at opnå den bedste ydelse bør solcellerne placeres med en hældning på 40 grader i en sydlig retning. Men effektiviteten reduceres ikke signifikant, hvis solcellerne placeres mellem 15-60 grader i retning af sydøst til sydvest.

Undgå områder, hvor skygge kan forekomme, da dette vil nedsætte produktiviteten.

Solcellepanelstørrelse
Vores solcellepaneler er tilgængelige i følgende størrelse:
Længde: 1,70 meter
Bredde: 1,15 meter
Højde: 35 mm.

Du kan derfor måle den plads, hvor du ønsker at montere dine solceller.

Vejledende størrelse efter kW:
2 kW = 5 paneler
4 kW = 10 paneler
6 kW = 15 paneler
osv.

De tre afregningsgrupper
Gruppe 2 - Timebaseret nettoafregning - DENNE GRUPPE EKSISTERER IKKE LÆNGERE

Under denne gruppe modtager du en elregning hver måned, som betales bagud. Det vil være dit nettoforbrug, som du faktureres for. Nettoforbruget er forskellen mellem den el du har brugt og solgt.

I denne gruppe havde du én klokketime til at forbruge den strøm, som dit anlæg havde produceret. Hvis du ikke forbrugte strømmen, blev den solgt til elnettet.

Gruppe 3 - Øjebliksafregning

Under denne gruppe modtager du en opgørelse hver måned, som betales bagud. Det vil være dit nettoforbrug, som du faktureres for. Nettoforbruget er forskellen mellem den el du har brugt og solgt.

I denne gruppe skal din elproduktion bruges lige så snart den er produceret. Overskudsproduktionen sælges til elnettet, og hvis du bruger mere end du producerer, vil den manglende strøm købes fra elnettet. Denne afregningsmetode er den mest almindelige blandt private brugere. I 2023 er dette den eneste aktive afregningsgruppe.

Gruppe 6 - Årsbaseret afregning - DENNE GRUPPE EKSISTERER IKKE LÆNGERE

Hvis dit solcelleanlæg godkendes til Gruppe 6, vil du betale for din bruttostrøm for den forudgående måned. Strømmen produceret af dine solceller vil blive solgt til markedets timepris løbende.

Læs hele indlægget her: Solcelle regler 2023


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VS Automatic A/S

Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Danmark
VS Automatic A/S

Send til en kollega

0.094