23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt fra ProMetal A/S

På vores hjemmeside skriver vi lidt om hvilke typer skydeventiler der findes – der er rigtig mange forskellige designs.

En #skydeventil bruges generelt til fuldstændig at lukke for væskestrømmen eller, i den helt åbne position, give fuld #strøm i en rørledning. Således bruges den enten i den helt lukkede eller helt åbne position.

Der er flere forskellige typer skydeventiler, herunder:

1. Solid wedge gate valves: Disse ventiler har en solid kileformet port, der bevæger sig op og ned for at åbne og lukke ventilen. De er holdbare og kan håndtere højt tryk, men de kan være svære at betjene og giver muligvis ikke en tæt forsegling ved lavt tryk.

2. Flexible wedge gate valves: Disse ventiler har en fleksibel kileformet låge, der bøjes for at tilpasse sig formen på tætningsfladerne. Dette giver mulighed for en tættere lukning og lettere betjening end solide kileventiler. De er dog ikke egnede til højtryksanvendelser.

3. Parallel slide gate valves: Som tidligere nævnt har disse ventiler en flad låge, der glider parallelt med strømningsretningen. De giver en tæt forsegling og kan åbnes eller lukkes hurtigt, hvilket gør dem velegnede til dampapplikationer.

4. Knife gate valves: Disse ventiler har en skarp, knivlignende port, der skærer gennem strømmen for at åbne og lukke ventilen. De er almindeligt anvendt i slam og andre slibende materialer.

5. Rising stem gate valves: Disse ventiler har en spindel, der stiger, når porten åbnes, hvilket giver en visuel indikation af ventilens position. De bruges ofte i udendørs applikationer, hvor spindlen kan være udsat for ”vind of vejr”.

6. Parallelle skydeventiler: Disse ventiler er velegnede til dampapplikationer, fordi de giver en tæt forsegling og kan åbnes eller lukkes hurtigt. Disse ventiler er designet med en flad port, der glider parallelt med strømningsretningen, hvilket giver mulighed for jævn og effektiv #drift. Derudover hjælper portens parallelle design med at fordele trykket jævnt over tætningsfladerne, hvilket kan hjælpe med at forhindre utætheder og forlænge ventilens levetid.

7. Through conduit gate valves: Disse ventiler fremstilles i henhold til standard API 6D. Through conduit gate valves foretrækkes til urene applikationer på grund af, at deres skyder (lukkeelement) i modsætning til normale gate valves ikke er udsat for mediet og kan holdes ren.
Samlet set vil den type skydeventil, der er bedst egnet til en bestemt applikation, afhænge af de specifikke krav til den pågældende applikation, herunder typen af ​​væske der håndteres, systemets tryk og temperatur, og strømningshastigheden.

ProMetal A/S kan levere alle typer gateventiler – med hjælp fra vores europæiske leverandører, og hvis du stadigvæk er i tvivl om hvilken type du skal vælge, så kontakt os gerne for rådgivning. 

ProMetal A/S
Industrivej 3A
5500 Middelfart
Middelfart Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26777232
P nummer: 1009309698

Kontaktperson

LM

Send til en kollega

0.063