23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtige træfacader i specialproducerede thermo-profiler

Södras facadetræ ThermoWood® D212 er ikke bare formstabilt, bæredygtigt og resistent over for biologisk nedbrydning. Det er også Svanemærket og PEFC 100 % certificeret – og så kan det produceres i lige præcis den profil, du ønsker.

Specialproducerede profiler giver byggeriet karakter og et unikt udtryk, men arkitektens særlige ønsker kan ofte give anledning til dybe panderynker, når idéerne skal føres fra tegning til virkelighed. Sådan er det ikke hos Södra, for her kan de uden problemer levere de profiler, du skal bruge, og det kræver såmænd bare en dialog om, hvor og hvordan profilen skal bruges. Det fortæller Jørgen Geel fra Södra, der står bag leverancer til en lang række byggerier med thermobehandlet træfacade.

- ThermoWood® D212 er unikt, fordi det har så mange fordele, og det har arkitekter, entreprenører og bygherrer også fået øjnene op for. Vi oplever derfor en stigende interesse fot specialproducerede profiler, og der bestemmer du nærmest selv, hvordan profilen skal se ud. Vi står selvfølgelig klar til at guide og vejlede ud fra profilens anvendelse, men stort set alt kan lade sig gøre, siger Jørgen Geel.

En verden af muligheder
En spændende tendens er at mikse forskellige profiler i facaden, for det kan give et anderledes udtryk, hvor du både leger med formerne og samtidig skaber smukke, dynamiske rammer.   

- Vi får ofte forespørgsler på både to og tre forskellige typer profiler til samme byggeri, og det er jo rigtig spændende, at man kan gøre træfacaden til noget specielt ved at mikse profiler. Jeg synes, det er meget interessant, hvordan træets muligheder bliver tænkt ind i arkitekturen, og vi står klar til at tage imod selv de sværeste udfordringer, siger Jørgen Geel med et smil.

Smukkere med tiden – helt uden pleje
Når vi har med træfacader at gøre, så vil tankerne hurtigt falde på vedligeholdelse, men det er helt overflødigt med ThermoWood® D212. Med thermobehandlingen bliver træet så stærkt og modstandsdygtigt, at det kan klassificeres som varighedsklasse 2, hvilket er samme klasse som europæisk eg og Western Red Cedar. Træet passer sig selv og bliver bare smukkere og smukkere, fordi det med årene patinerer i en smuk, sølvgrå nuance. Det er naturligvis også muligt at få leveret ThermoWood® D212 med en malet overflade.

Bæredygtig og Svanemærket træfacade
ThermoWood® D212 er Svanemærket, PEFC 100 % certificeret og stammer fra nordiske skove. Forvandlingen af bæredygtig nordisk fyr til ThermoWood® facadebeklædning sker ved hjælp af termisk modifikation, som er en særlig varmebehandling. Her varmes træet op til minimum 212 grader, som er den temperatur, hvor træets modstandsdygtighed og formstabilitet øges.

- Det kan have store økonomiske konsekvenser at bruge facadetræ, der ikke er behandlet med tilstrækkelig varme. Pointen med varmebehandling er at nedbryde den fugtsugende hemicellulose, så træet opnår sin høje resistens over for mikroorganismer, og der skal temperaturen altså op på minimum 212 grader. Behandlingen sker naturligvis uden giftige kemikalier, så du kan give byggeriet en smuk og stærk træfacade med god samvittighed, siger Jørgen Geel.

Certificeret og kvalitetssikret
ThermoWood® er en patenteret proces, og alle leverandører er certificerede. Södra er derfor godkendt af International ThermoWood Association (ITWA) til at kunne levere ThermoWood®. 

- Dokumentationen skal være i orden, og det er den, når man, som Södra, er godkendt af ITWA. Vi er underlagt tilsyn og kvalitetskontrol, så træet lever op til ThermoWoods® høje krav og standarder. Det er både vores og din garanti for, at leverancen altid passer til formålet, siger Jørgen Geel.

Kan leveres brandimprægneret
ThermoWood® D212 kan også leveres brandimprægneret med C260 Xteriør, der er vejrbestandigt og ikke udvaskes af fugt og nedbør. Med C260 Xteriør er facadetræet brandtestet til klassifikation B-s2, d0.

- ThermoWood® D212 er en træfacade med mange muligheder, og du kan få det lige, som du vil have det. Uanset hvad, så kan vi garantere et produkt, der med sin store modstandsdygtighed over for råd og svamp er det perfekte match til dansk byggeri, slutter Jørgen Geel.

Vil du vide mere
Du er altid velkommen til at kontakte os hvid vil vide mere om de mange fordele der er ved at bruge ThermoWood® D212 . Kontakt Jørgen Geel jorgen.geel@sodra.com eller Michael Philipsen michael.philipsen@sodra.com eller ring på 4848 8200.
Du kan også læse mere på vores website.

 

Derfor er ThermoWood® D212 optimalt til dansk byggeri

  • Bæredygtighed
  • ThermoWood® D212 er Svanemærket, PEFC 100 % certificeret og stammer fra nordiske skove.

 

  • Modstandsdygtighed
  • Den patenterede thermoproces sikrer stor modstandsdygtighed mod biologisk nedbrydning helt uden brug af giftige kemikalier.

 

  • Holdbarhed
  • ThermoWood® D212 har varighedsklasse 2, hvilket svarer til blandt andet europæisk eg og Western Red Cedar.

 

  • Formstabilitet
  • Varmebehandlingen på minimum 212 grader gør træet yderst formstabilt, så det ikke slår sig.

 

  • Udtryk
  • Thermoprocessen giver træet en flot gylden farve, der med tiden patinerer over i en smuk sølvgrå nuance.

 

 

 

 

 

Södra Wood A/S
Frydenborgvej 27 N,
3400 Hillerød
Hillerød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73496314

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031