23948sdkhjf

5G giver vækst til vedvarende energi og elektriske køretøjer

| Medlemsnyhed | Indrykket af DeltaM2M ApS

Vores elforsyningsnet er noget helt andet i dag. Et kraftværk kunne producere energien og elektriciteten blev udsendt til slutbrugerne via et netværk af distributionsstationer. Alt skulle kun køre i én retning. Det er noget andet i dag!

Tingene har ændret sig. Vejret er blevet mere uforudsigeligt. Vi ønsker at komme bort fra afbrænding af fossile brændstoffer. Samtidigt har vi et større elforbrug fra f.eks. opladning af elbiler og forøget forbrug af el til opvarmning. 

Og vi har en hurtig stigning i brug af sol- og vind-energi. Dette giver udfordrende komplikationer af elnettet.

Dertil kommer, at mange skifter væk fra naturgas til opvarmning og madlavning. Mange vil bruge el. Det skaber yderligere vækst i elforbruget – især i vintermånederne.

Administration af et decentraliseret forsyningsnet er en kompliceret opgave. Forsyningsselskaber søger at modernisere deres systemet via digitalisering, og automation via IoT og edge computere.

Dette kræver robuste, fleksible og sikre real-tids kommunikationens systemer som er tilgængelige globalt. Mange forsyningsselskaber var før afhængige af fastfortrådede telefon og dataforbindelser, men tiden for disse er forbi.

Og samtidigt er installationerne for små til at det omkostningsmæssigt giver mening at bruge fiber.

Det giver god mening at kigge på mobilt bredbånd og det er let at tilslutte elnet udstyr som f.eks. isolatorer, circuit breakers o.s.v.

4G og 5G teknologierne giver forbindelser med høj båndbredde, høj kvalitet og lav reaktionstid.

Nye teknologier som Narrowband IoT (NB-IoT) og LTE-M (M2M kommunikation kan benyttes til applikationer med lav hastighed. Kommunikation over korte distancer kan anvende Zigbee, BLE eller LoRa. I en undersøgelse foretaget af Accenture peges der på at 94% af de overordnede hos forsyningsselskaberne siger, at de vil anvende innovative, lav kapacitet, ikke-kablede løsninger til den hurtige energiomstilling.

5G tilbyder den højeste kapacitet. Ifølge Infosys anvender planlægger 55% af selskaberne indenfor energi og forsyning at anvende løsninger indenfor 5G, og 20% er allerede i gang med at definere deres 5G service portfolio med ecosystem partnere.

5G giver mulighed for at levere massive Machine Type Communications (mMTC) og ultrapålidelige Low Latency Communications (URLLC).

Læs mere her 

Medlemsnyhed

Indrykket af
DeltaM2M ApS

Kratbjerg 240
3480 Fredensborg
Danmark
DeltaM2M ApS

Send til en kollega

0.093