23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danfoss vil købe den tyske kompressorproducent BOCK

Formålet er at styrke ekspertisen inden for klimavenlige kølemidler

Danfoss vil købe den tyske kompressorproducent BOCK for at styrke ekspertise inden for klimavenlige kølemidler

  • BOCK GmbH blev grundlagt i 1932, og er i dag førende inden for kompressorer. BOCK tilbyder en af verdens største porteføljer af semi-hermetiske kompressorer til naturlige kølemidler.
  • Med opkøbet investerer Danfoss betydeligt i bæredygtige teknologier, som kan fremskynde den grønne omstilling i kommercielle kølesystemer.
  • Transaktionen er betinget af myndighedsgodkendelse og forventes afsluttet senest i 1. kvartal 2023.

FRICKENHAUSEN/NORDBORG – Danfoss har i dag annonceret hensigten om at erhverve kompressorproducenten BOCK GmbH, som har hovedkontor i Frickenhausen, Tyskland. BOCK ejes i dag af NORD Holding, der er en af de førende private equity asset management-selskaber i Tyskland  og forvalter aktiver for mere end 2,5 mia EUR.

BOCK har udviklet kompressorer til naturlige kølemidler siden 1993, og er i dag en global teknologileder inden for klimavenlige, økonomiske kompressorer.

Ifølge International Institute of Refrigeration fylder køleteknologi og aircondition omkring 15 % af det globale elforbrug, hvilket gør energieffektive løsninger inden for sektoren stadig mere relevante. Der sker lige nu store fremskridt på området, hvor klimaanlæg bliver mere bæredygtige bl.a. gennem mere intelligente løsninger, der er mere energieffektive og bruger mere klimavenlige naturlige kølemidler, også kaldet low-Global Warming Potential kølemidler (lav-GWP kølemidler).

Danfoss kan med opkøbet yderligere fremme den teknologiske udvikling og brug af lav-GWP kølemidler, hvilket hjælper med at mindske den globale opvarmning, og samtidig tilbyde konkurrencedygtige produkter og løsninger til markedet.

 Med opkøbet tilføjer Danfoss verdens største portefølje af semi-hermetiske kompressorer til naturlige kølemidler såsom CO2 (R744), kulbrinter og andre lav-GWP kølemidler til sin allerede stærke portefølje af oliefri centrifugalkompressorer, inverterscrolls, stempelkompressorer, skruekompressorer og kondenseringsenheder.

 BOCK har omkring 350 medarbejdere med speciale i kompressorer og har produktion i Tyskland, Tjekkiet, Indien og Kina. Virksomheden har opbygget et stærkt ry inden for avancerede kompressorer, der betjener mobile og stationære kølesystemer til transport, detailhandel, logistik, lager samt opbevaring og fødevareforarbejdning.

 Danfoss vil med opkøbet investere i virksomheden, som skal hjælpe med at understøtte målet om en grønnere og mere energieffektiv fremtid.

Målsætningen er at fremskynde den grønne omstilling ved at udvide produktkataloget af bæredygtige og energieffektive teknologier.

 Koncernchef for Danfoss Climate Solutions, Jürgen Fischer, siger:
"Det har aldrig været mere relevant at fremskynde den grønne omstilling. Effektive kompressorer, der kører med kølemidler med lav-GWP, er medvirkende til at nå dette mål. Ved at udvide vores portefølje med BOCK-serien af semi-hermetiske kompressorer kan vi bedre hjælpe vores kunder med at dekarbonisere. Potentialet for at reducere CO2-udledningen er enormt.“

 Direktør for Danfoss Commercial Compressors, Kristian Strand, siger:
"Opkøbet vil skabe en unik position på markedet for Danfoss' Commercial Compressors-forretning, og vores kunder vil kunne drage fordel af en komplet kompressorportefølje, herunder semi-hermetiske kompressorer. Det vil hjælpe med overgangen til naturlige kølemidler og bedre energieffektivitet."

 Administrerende direktør i BOCK, Dr. Marcus Albrecht, siger:
"Dette er virkelig et spændende øjeblik for os alle. Efter vores stærke og succesrige vækst i de sidste to år, vil det naturligvis åbne massere af nye forretningsmuligheder for BOCK at blive en del af Danfoss-familien.
Baseret på vores tætte partnerskab kan vi med sikkerhed sige, at vi sammen er ideelt positioneret til at blive en af de stærkeste spillere i kompressorbranchen globalt. Vi deler ikke kun de samme ideer om, hvordan vi udvikler forretningen, men vi har også de samme værdier, når det kommer til vores medarbejdere og hvordan vi gerne vil drive vækst.”

 Den nye kompressorforretning fra BOCK vil blive styret af Danfoss Commercial Compressors, som hører til segmentet Danfoss Climate Solutions.

 BOCK GmbH

BOCK GmbH blev grundlagt i 1932 af Willhelm Bock og Hans Göldner i Stuttgart. De to grundlæggere startede med at reparere køleskabe og kølesystemer og begyndte i 1935 at producere åbne stempelkompressorer. BOCK er førende inden for kompressorer og teknologiske løsninger inden for industriel og kommerciel køleteknologi. I dag er virksomheden ejet af NORD Holding GmbH.

BOCK er en af verdens teknologiledere inden for udvikling af miljøvenlige, økonomiske kompressorer, med en af verdens største porteføljer af kompressorer til naturlige kølemidler som CO2 (R744), kulbrinter og andre lav-GWP kølemidler. Deres kompressorprogram til kulbrinter (HC) er førende på verdensplan, og i sektoren for syntetiske kølemidler investerer de i videreudvikling af kompressorer med lav-GWP kølemidler.

 I dag har virksomheden en stab på omkring 350 medarbejdere fordelt over fire datterselskaber med produktion i Tyskland, Tjekkiet, Indien og Kina.

Læs mere på www.bock.de

Danfoss A/S – Salg Danmark
Hårupvænget 11
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20165715
P nummer: 1000311543

Kontaktperson

BMM
Brit Møller Martensen
Marketing Manager
+45 26109552 brit.martensen@danfoss.com

Send til en kollega

0.093