23948sdkhjf

Det første ”klimafolkemøde” er skudt i gang i New York

| Medlemsnyhed | Indrykket af Udenrigsministeriet - The Trade Council

Over de næste dage vil politikere, borgere, virksomheder og aktivister diskutere, hvordan danske erfaringer og grønne løsninger kan bruges i USA .

Det danske generalkonsulat i New York og partnere åbnede i går Citizen Sustainability Summit på "The High Line", en tidligere jernbane, der nu er omlagt til en grøn sti over New York.

Mini-topmødet, der finder sted i forbindelse med FN’s Generalforsamling, sætter bl.a. bæredygtighed i fokus. I disse dage vil Kronprinsparret, statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Jeppe Kofod samt en lang række danske virksomheder og erhvervsorganisationer, amerikanske aktører, NGO’er og mange flere diskutere, hvordan vi sammen kommer i mål med den globale grønne transition. 

Og det er et afgørende tidspunkt, folkemødet bliver afholdt på. Med den såkaldte Inflation Reduction Act har amerikanerne afsat ca. 2.500 mia. kr. til klimainitiativer og energieffektivitet. Det kalder på danske løsninger!

I forlængelse af generalforsamlingen og klimafolkemødet vil statsministeren sammen med 50+ virksomheder og erhvervsorganisationer rejse fra New York til Washington D.C. Her vil de promovere danske løsninger inden for grøn energi, energieffektivitet og grøn omstilling, forsvarsindustri, bioteknologi og fødevaresikkerhed samt bæredygtighed i vandsektoren for ledende amerikanske interessenter.

Du kan læse mere om Citizen Sustainability Summit her.

Hvis du gerne høre mere om dine muligheder for at få eksporthjælp på det amerikanske marked, kan du kontakte vores rådgivere her.

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Udenrigsministeriet - The Trade Council

Asiatisk Plads 2
1448 København K
Danmark
Udenrigsministeriet - The Trade Council

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078