23948sdkhjf

Tibnor – en vigtig fremtidig salgskanal for SSAB’s fossilfri

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tibnor A/S

SSAB vil begynde at levere fossilfrit stål i 2026, hvor SSAB’s datterselskab Tibnor er klar til at distribuere til kunder på tværs af det nordiske marked.

”Tibnor er en meget vigtig kanal for SSAB på vores nordiske hjemmemarked,” siger Matts Nilsson, salgschef i Sverige & Norge hos SSAB Europe.

Stål er et af de vigtigste materialer i det moderne samfund, men desværre også en af de største kilder til udledning af CO2. Det vil SSAB forsøge at ændre ved at udvikle fossilfrit stål, som selskabet efter planen lancerer kommercielt i 2026. Stålet fremstilles ved hjælp af brintreduceret jern, hvor processens biproduktet er vand i stedet for CO2.

 - Vi ændrer fundamentalt ved den måde, stål bliver produceret på. Det vil revolutionere hele industrien, da det eliminerer CO2-udledning fra stålfremstillingsprocessen, siger Matts Nilsson, salgschef i Sverige & Norge hos SSAB Europa.

En langvarig relation med Tibnor
SSAB ændrer dog ikke sin overordnede strategi, og det nordiske hjemmemarked vil således fortsat være en vigtig hjørnesten. Her er Tibnor en vigtig distributionskanal for små og mellemstore virksomheder inden for byggeriet og industrien.

 - Tibnor er en vigtig distributionskanal for SSAB’s produkter på vores hjemmemarked. Vi har en langvarig relation og en masse erfaring med det tekniske samarbejde, ikke mindst når det drejer sig om drift, opgradering og udvikling af vores kunders produkter. Takket være det tætte samarbejde kan vi gøre vores fossilfrie stål tilgængeligt for SMV’er på det nordiske og baltiske marked, siger Matts Nilsson, som tilføjer, at SSAB’s nordiske kunder viser stor interesse for fossilfrit stål.

 - Det er gået op for mange af vores kunder, i hvor høj grad fossilfrit stål kan styrke deres konkurrenceevne og eksportpotentiale.

Halvdelen af Tibnors leverancer
Jonathan Nejman, der er chef for indkøb og lagerstyring hos Tibnor, ser frem til om et par år at kunne distribuere SSAB’s fossilfrie stål.

 - Hos Tibnor er vi meget stolte af at være involveret i at bidrage til transformationen af stålindustrien ved at gøre SSAB’s fossilfrie stål tilgængeligt for små og mellemstore bygge- og industrivirksomheder.

 SSAB’s stål står for omkring halvdelen af Tibnors leverancer til kunderne.

 - Vi arbejder på at reducere CO2-aftrykket på tværs af vores produktudbud. SSAB har allerede en relativt CO2-effektiv produktion, men fossilfrit stål kommer til at blive en game changer, tilføjer Jonathan Nejman.

Lavere CO2-aftryk på flere niveauer
Udover arbejdet med at distribuere fossilfrit stål i samarbejde med SSAB har Tibnor også fokus på at reducere sit CO2-aftryk på transport.

 - I 2030 skal al intern transport være nul-emission, og derudover strammer vi også op på kravene til udledning ved indkøb af udgående transport, siger Jonathan Nejman og tilføjer, at lastbilernes fyldningsgrad også er en prioritet.

 Han ser nu frem til at begynde salget af SSAB’s fossilfrie stål.

 - Vi er den naturlige distributionskanal til levering af fossilfrit stål til små og mellemstore industri- og byggevirksomheder, når det bliver tilgængeligt. Det ser både vi og vores kunder meget frem til.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tibnor A/S

Klokkestøbervej 18
5230 Odense M
Danmark
Tibnor A/S

Send til en kollega

0.078