23948sdkhjf

Mouritsen A/S hjælper naturen på vej i nyt pilotprojekt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Mouritsen A/S

Hos Mouritsen A/S forsøger man nu at gøre en aktiv indsats for at øge biodiversiteten i nærområdet ved at lade heste afgræsse et af virksomhedens arealer – til glæde for både naturen og hyggen.

Shetlandsponyerne Blomst og Pixie fik et nyt hjem og masser af græs at gumle på, da de for nyligt blev sluppet løs på et 10.000 m2 stort areal ejet af Mouritsen A/S i tilknytning til Vejle-virksomhedens domicil.
 
Som en del af et pilotprojekt, som Mouritsen A/S står bag sammen med Vejle Kommune, skal de to ponyer være med til at øge biodiversiteten på græsarealet ved at spise græsset og derigennem skabe bedre betingelser for, at andre typer blomster og planter kan vokse frem.
 
”To ponyer på en græsmark gør naturligvis ingen forskel i det store klimaregnskab, men vi ser det som et godt eksempel på, hvordan man som virksomhed kan arbejde med bæredygtighed i den nære hverdag og være med til at trække naturen ind i nærmiljøet,” siger Claus Andersen, adm. direktør i Mouritsen A/S, der er en løsnings- og produktspecialist inden for overfladebehandling.
 
Godt for både biodiversiteten og klimaet
Mouritsen A/S opkøbte det godt 10.000 store areal for en årrække siden med henblik på at sikre sig nok plads til en eventuel fremtidig udvidelse af virksomhedens domicil.
 
For flere år siden beplantede man arealet med æbletræer, og til at begynde med blev græsset sirligt klippet og holdt nede. I de senere år har Mouritsen A/S imidlertid valgt at lade græsset gro mere frit for at øge biodiversiteten, og med Blomsts og Pixies ankomst går man nu et skridt videre.
 
”Hestene spiser det det gamle, døde græs og giver dermed plads til andre typer planter og blomster. Det tiltrækker insekter og andre dyr, og samtidig binder planterne faktisk også mere CO2, end hvis der bare var en græsplæne,” forklarede Simon Lundbye Lykke fra landbruget Ravnsminde i forbindelse med, at de to ponyer blev sluppet løs.
 
Turnusordning hos medarbejderne
Pilotprojektet er det første af sin art i Vejle Kommune og er en del af VILDE VEJLE-kampagnen, der har til formål at skabe en mere vild og mangfoldig natur i kommunen.
 
Ansvarlighed og det at være en god arbejdsplads er to af Mouritsens kerneværdier, og derfor var det et let valg for virksomheden at gå med i kampagnen. Ikke mindst fordi der også er opbakning til projektet blandt medarbejderne, understreger Claus Andersen. Således vil Mouritsens personaleforening indføre en turnusordning, så medarbejderne på skift går over vejen og kigger til Blomst og Pixie.
 
”Man skal ikke underkende den hygge og den gode stemning, som sådan et projekt her kan skabe i en virksomhed. Det vigtigste udbytte er måske i virkeligheden de snakke og diskussioner, som projektet forhåbentligt kan afføde derhjemme rundt om spisebordene,” lyder det fra Claus Andersen.
 
”Jeg håber i hvert fald, at vi kan inspirere andre virksomheder til at sætte naturen fri i deres nærområder,” slutter han.
 
VILDE VEJLE er en del af Vejle Kommunes biodiversitetsplan 2020-2024. Man kan læse mere om kampagnen på vejle.dk/vildevejle.
 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Mouritsen A/S

Lanciavej 13
7100 Vejle
Danmark
Mouritsen A/S

Send til en kollega

0.062