23948sdkhjf

Arriva har succes med at fastholde seniorer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cabi

Hos Arriva Danmark har de nok at se til. Busser og tog skal bemandes, så køreplanen overholdes. Mangel på arbejdskraft fik dem til at se på deres seniorordninger. Det viste sig at være den rigtige løsning.

Hos Arriva Danmark er der ét mantra, som har fungeret som afsæt i deres arbejde med seniorerne: De skal væk fra en enten-ellertankegang, når det gælder seniorlivet.

Medarbejdere kan sagtens skabe sig et godt seniorliv samtidigt med, at de stadig arbejder nogle timer, fortæller Jens Boe Jacobsen, direktør for forretningsudvikling i Arriva Danmark.

Han ser seniorerne som virkelig god arbejdskraft.

Jens Boe Jacobsen fortæller, at når man har en aftale med dem om, at de møder og kører en bestemt tur, så møder de op og kører den tur. De er også utrolig vellidte ude på arbejdspladserne og blandt passagererne. Og så er de mindre syge og fantastisk gode til at give deres erfaring videre til de yngre medarbejdere.

 3 gode råd til andre virksomheder:

  1. Tal med medarbejderen om deres ønsker og tanker for deres seniorliv, og lav en aftale ud fra det.
  2. Skab nogle relevante ordninger, som kan bruges af medarbejderne. Hvis dine seniorordninger ikke er relevante for den medarbejdergruppe, du har ansat, så er det ligegyldigt.
  3. Investér både tid og penge i at fastholde dine ældre medarbejdere. Det kræver investering, men den investering betaler sig, da det fastholder medarbejderne.

Læs mere

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cabi

Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Danmark
Cabi

Send til en kollega

0.078