23948sdkhjf

Få styr på miljøfarlige stoffer ved nedrivning og renovering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kiwa Inspecta A/S

Byggematerialer som asbest og PCB skal håndteres og bortskaffes korrekt og i henhold til gældende lovgivning og regulativer - det er vigtigt at huske på inden man går i gang med nedrivnings- og renoveringsprojekter.

I mange år har man uden at vide bedre anvendt miljøfarlige stoffer i dansk byggeri, hvilket i dag betyder, at mange bygninger bærer på en usynlig arv, der potentielt kan være sund­hedsskadelig – både for mennesker og natur.

For at sikre ordentlig personbeskyttelse og lovlig affaldshåndtering ved nedrivning og renovering, skal man have kendskab til hvilke materialer, der erfaringsmæssigt kan/vil indeholde miljøfarlige stoffer. Det er derfor af stor vigtighed, at man får foretaget en miljøscreening af byggemasse og i dette tilfælde også af grundarealet, inden en nedrivningsentreprise kan sættes i gang.

Kiwa Bygningsanalyse blev kontaktet af nedrivningsfirmaet VML Entreprise ApS med henblik på at foretage en miljøscreening af et nedbrændt autoværksted i Taastrup. Der var tale om en ældre bygning som er opført i 1943, med til-/ombygninger i 1978 og 1993.

Baggrunden for miljøscreeningen er en forestående nedrivning af den resterende bygningsmasse på erhvervsgrunden. I den forbindelse opstod behovet for kendskab til eventuelle miljø- og sundhedsskadelige materialer, som er anvendt i bygningen, samt om disse er spredt videre udover grundarealerne, inden igangsætningen af nedrivningsarbejderne.

Med udgangspunkt i Kiwas erfaringsgrundlag, er der udtaget prøver af forskellige materialer fra bygningerne og grundarealet. Bygningernes opførelsesår og anvendelse samt tidligere renoveringer, gjorde at vi vurderede, at det var relevant at undersøge for tilstedeværelse af Asbest (ASB), tungmetaller (TM) og polychlorerede biphenyler (PCB) samt klorerede paraffiner (KP) og Polyaromatiske hydrocarboner (PAH).

Daglig leder og ejer af VML Entreprise ApS Daniel Vaqué er bekendt med vigtigheden af, at byggemassen og det tilhørende grundarealer registreres korrekt. ”Det har været en prioritet, at samarbejde med en kompetent partner som Kiwa Bygningsanalyse. Det skyldes, at vi er underlagt Affaldsbekendtgørelsen og AT’s vejledninger på området, og derfor er ansvarlige for både arbejderne på pladsen, samt korrekt håndtering og bortskaffelse af det miljøfarlige affald” – udtaler Daniel Vaqué.

Der skal altid udarbejdes en miljøscreening, førend en nedbrydningsentreprise kan gå i gang. Det skyldes, at byggematerialer som kategoriseres som henholdsvis uforurenet, forurenet eller farligt affald skal håndteres og bortskaffes på forskellige måder.

Ved at have fået foretaget en miljøscreening kan VML Enterprise ApS herefter foretage en korrekt nedrivning, oprensning samt bortskaffelse af byggematerialer i henhold til gældende lovgivning og regulativer, herunder Affaldsbekendtgørelsen.

Står I med en lignende sag er Kiwa Inspecta’s Bygningsanalyse afdeling behjælpelig med undersøgelse, rådgivning og analyse.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kiwa Inspecta A/S

Stades Krog 6
2800 Kongens Lyngby
Danmark
Kiwa Inspecta A/S

Send til en kollega

0.14