23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få mere ud af din bygning med digitale services i skyen

Nye digitale cloudbaserede services skaber mere værdi og giver eksisterende systemer til bygningsautomatik m.m. et ekstra lag af intelligens. Det gør det markant nemmere at optimere driften, reducere omkostningerne og beskytte bygninger og anlæg.

Dagens og morgendagens systemer til bygningsautomatikenergistyring og power management er avancerede systemer, som forbinder et hav af enheder til en central server eller controller. Tilhørende software opsamler data og gør det muligt fra centralt hold at overvåge og styre de tekniske anlæg.

Med moderne teknologi og digital services, kan bygningsejere og driftsansvarlige imødekomme de voksende krav om bæredygtige, effektive og modstandsdygtige bygninger.

Men det kræver stadig en ekstra indsats. Der skal hardware, software, it-kompetencer og ikke mindst menneskelig ekspertviden om bygningsdrift. Uden dyb ekspertise, og uden computerkraft, kan man ikke udnytte det enorme potentiale, der er i at bruge data til at træffe de rigtige beslutninger og optimere driften.

Udfordringen: Tid og penge
Her står mange facility managere og andre driftsfolk overfor en udfordring: Teknologierne er til stede, men tid er en knap ressource, og budgetterne er stramme.

Det er ganske enkelt ikke muligt at investere i hverken flere medarbejdere eller mere it-udstyr til at trække reel værdi ud af de store datamængder, der bliver opsamlet fra bygninger og installationer.

Heldigvis kommer teknologien – igen – til hjælp. Med en ny generation af digitale services, som er baseret på en stærk kombination af cloudteknologier og menneskelig ekspertviden, bliver det markant nemmere at imødekomme kravene til fremtidens byggeri nu. Vel at mærke uden store anlægsinvesteringer.


Fra data til indsigt
De nye services omdanner data til reel indsigt, som facility managere kan handle ud fra. De giver eksisterende systemer til styring og overvågning af bygninger, installationer m.m. et ekstra lag af intelligens.

Driftsansvarlige og bygningsejere får ny indsigt – og dermed nye kort på hånden til at træffe beslutninger baseret på bygningens og anlæggenes reelle forbrug, tilstand og brugsmønstre.

Fordelene ved den nye generation af digitale services er blandt andet:

  • Abonnementsbaseret betaling
  • Hurtig idriftsættelse
  • Fleksible, skalerbare og modulære services – vælg de services, du har brug for nu, og udvid med flere når behovet opstår
  • Nemt at tilføje nye bygninger og anlæg, når organisationen vokser
  • Gør “big data” til reel indsigt, som du kan handle ud fra
  • Få prioriterede anbefalinger, komplet med beregninger af hvilke tiltag, der bedst kan betale sig
  • Spar tid og penge med tilstandsbaseret vedligehold – og undgå kostbare afbrydelser i driften
  • Intet behov for it-support til installation, vedligeholdelse, fejlretning eller opdateringer
  • Højeste cybersikkerhed
  • Maksimerer udnyttelsen af eksisterende anlæg og installationer

 

Som det er tilfældet overalt, når vi taler cloud, er de nye, digitale services i konstant udvikling. Flere funktioner bliver føjet til løbende, og brugerne kan med det samme høste endnu flere gevinster. Uden at skulle downloade og installere opdateringer, administrere sikkerhed og holde hardware vedlige.


Større udbud af digitale services
Den indbyggede fleksibilitet i cloud er også med til at sikre et større og bredere udbud af digitale services. Og det er godt nyt for de mange driftsansvarlige, som ikke kun arbejder aktivt med bygningers performance i en traditionel CTS/BMS-kontekst.

Allerede nu findes der også digitale services til effektiv energy management. Det kan være en stor hjælp til de mange bygningsansvarlige med komplekse anlæg, der ikke har nogen form for energistyring eller -overvågning.

I mange tilfælde er det nemlig muligt at opsamle værdifulde målerdata fra de eksisterende anlæg og anvende dem i en cloudbaseret platform til energiovervågning.

Når data bliver opsamlet fra hovedmålere via Energinets landsdækkende DataHub, kan man hurtigt få overblik over energiforbruget og få besked, når forbruget afviger fra normalen.

Der findes desuden digitale services til power management, som analyserer kvaliteten af den elektriske forsyning, og hjælper med at identificere problemer

Du er også velkommen til at kontakte Schneider Electric og høre mere om mulighederne ved at skrive en kommentar i vores LinkedIn-gruppe Building Automation Denmark. Gruppen er et forum for interesserede i bygningsautomatik og energioptimering. Med indholdet i gruppen er forsøger vi at pege på nye vinkler og inspirere branchen og ønsker at lægge op til debat. 

 

Hold dig opdateret om digitalisering og optimering af den elektriske distribution! Tilmeld dig EcoStruxure Power HUB og få adgang til online fællesskab inden for power! Besøg EcoStruxture Power HUB,  Klik her!

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.032