23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Forberedelse til udskiftning af styresystem

SK Forsyning ønskede at udskifte varmeforsyningens styresystems for at miljøoptimere og leve op til nutidens krav. Læs her om projektet, hvor Process Engineering har udarbejdet PI Diagrammer og tag-lister til fire decentrale værker.

Varmeforsyningen i Slagelse er baseret på afbrænding af halm, og ved nedbrud, spidsbelastning og i vinterperioden fungerer fire decentrale olie- og gasfyrede værker som backup til varmeforsyningen. SK Forsyning ønskede at udskifte styresystemets ældre PLC-system (Programmable Logic Controller), da de fire decentrale fjernvarmeværker var olie- og gasfyret og for at miljøoptimere og leve op til nutidens krav.

Process Engineerings rolle i projektet var at gennemgå anlægget for at udarbejde PI Diagrammer (Piping and Instrumentation Diagram) og fremstille tag-lister.

 Processen i projektet

SK Forsyning ønskede PI Diagrammer af de fire decentrale fjernvarmeværker baseret på deres eksisterende flowdiagrammer. To af vores medarbejdere optegnede derfor PI Diagrammer for hver af fjernvarmeværkerne for at klarlægge, hvor mange ventiler og instrumenter, der var, og deres placering. Alle rørforbindelser, ventiler og instrumenter blev optegnet og sat ind i diagrammerne med de rette størrelser og fik efterfølgende et tag-nummer, som blev overført til en tag-liste.

Herefter udførte vi risikovurdering iht Maskindirektivet af alle fire værker i samarbejde med kunden og for at klarlægge mulige risici som; Hvad sker der, hvis man skifter automationen og indsætter PLC-styresystemet? Hvad er risikoen ved det, og hvad kan der ske af fejl?

Projektet resulterede i 28 stk. PI Diagrammer, og både PI Diagrammerne og tag-lister bruges efterfølgende som grundlag for det nye PLC-styresystem.

Ydelse og omfang af projektet

Vores ydelse samt omfanget af projektet dækker over:

  • Tegning af PI Diagram
  • Tag-lister
  • Risikovurdering
Process Engineering A/S
Strevelinsvej 36
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25987934
P nummer: 1008383177

Kontaktperson

SA
Sarah Agerkvist
Marketingsassistent
+45 2679 5554 sba@proeng.dk

Send til en kollega

0.031