23948sdkhjf

De vigtigste skridt mod en grøn omstilling af din virksomhed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

De fleste virksomheder følger den samme vej mod grøn omstilling. Vi giver her et overblik over de forskellige faser og hvilke investeringer, de typisk indebærer.

Første skridt på vejen mod en grønnere virksomhed består af at reducere energiforbruget og genanvende overskudsvarme. Reduktionen kan man eksempelvis opnå ved at installere systemer, der afbryder lys, ventilation eller andet, der kan slukkes automatisk eller via en sensor. Særligt i produktionsvirksomheder kan man undersøge muligheden for at investere i teknologi, der kan genanvende overskudsvarme fra kedler eller maskiner.

Andet skridt kommer ofte, når man har fået optimeret sit energiaftryk og tjent investeringerne i første trin hjem gennem besparelser fra reducerede energiudgifter. Her vælger nogle virksomheder at fortsætte med at investere besparelserne i eksempelvis grønne certifikater. Hvis du køber en grøn certificering af din energi, betyder det, at du som virksomhed sikrer, at den mængde af energi, du bruger, bliver produceret af en grøn energikilde. Det betyder dermed ikke, at den strøm, du bruger, er grøn, da alle typer af strøm bliver blandet på elnettet, men det betyder til gengæld, at du er med til at finansiere omstillingen til en mere grøn energiproduktion.

Tredje skridt er for virksomheder, der gerne vil sikre, at den strøm, de bruger, er grønt produceret. Her indgår man såkaldte PPA-aftaler med en projektvirksomhed, der kan levere grøn strøm uden om det fælles elnet. Det kan være et direkte kabel til en vindmøllepark eller solceller på taget. Men så længe der ikke er en effektiv måde at lagre energi på, vil man som virksomhed stadig være afhængig af at være koblet på elnettet, hvis vejrforholdene ikke er til grøn energiproduktion.

Det tredje skridt er dog en smule mere omdiskuteret end de to første. Ifølge Atradius Danmarks brancheekspert inden for energisektoren, Ann-Louise Lund Poulsen, så frygter nogle i energibranchen, at aftaler, hvor grøn energiproduktion går uden om det fælles elnet, vil gøre det samlede energimiks mørkere. De er bekymrede for, at PPAaftaler kan skabe et elnet, som er mere afhængigt af fossile energikilder, end hvis alle var på det fælles elnet. Hvilket understreger, hvor kompleks den grønne omstilling er og hvor vigtigt det er at lave en uhyre grundig research, inden man foretager investeringer.

>> Skriv dig op til Executive Brief for at få direkte og tidligere adgang til flere artikler som denne <<


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sjællandsbroen 21
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.078