23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skoven, der er direktøren for det hele

For 53.000 svenske skovejere er bæredygtig skovdrift det mest naturlige i verden. Det er ganske enkelt hele fundamentet for at sikre deres skove og de næste generationers levebrød. Sådan har det altid været, og sådan vil det blive ved med at være.

Fra Danmark er der ikke langt til kilometervis af bæredygtig skovdrift. På den anden side af Øresund tårner de høje grantræer sig op side om side, og scenariet fortsætter fra øst- til vestkysten og langt op i Sverige. Hér befinder du dig midt i skovvirksomheden Södra, der er bygget op som en andelsvirksomhed, hvor skovdriften foregår på skovens præmisser. Intet andet giver mening for de svenske skovejere - eller forretningen for den sags skyld.

Bæredygtige rødder
En skov skal passes og plejes for at få det bedste ud af den, og det har altid været grundtanken i et veldrevet skovbrug som Södra. Skovene er levende skove, hvor skov og vildt lever i balance - og træerne naturligvis giver deres vigtige bidrag til klimaet ved at suge CO2 ud af atmosfæren.

Når et område fældes, bliver der genplantet for at sikre den vigtige, fremtidige produktion og for at leve op til kravene om bæredygtig skovdrift. Der bliver plantet væsentligt mere end der bliver fældet, så træerne vokser tæt og dermed lukker af for lyset mod skovbunden. Det giver nemlig lange, lige stammer, få knaster og lang holdbarhed, når det efter udtyndinger og 50-60 år igen er tid til at afdrive træet til konstruktionstræ.

- Man kan jo sammenligne en skov med en mark, som bonden kan høste en gang om året, og så starter processen forfra år efter år. Når skovejeren planter et træ, kan det tidligst fældes af hans børn eller børnebørn, så man gør altså, hvad man kan for at passe på både naturen og skoven for at sikre sine efterkommeres levebrød, fortæller Michael Philipsen fra Södra. 

Dette livsnødvendige fremtidsperspektiv har altid været der og er en af grundene til, at skovvirksomheden i dag er en international milliardforretning til glæde for skovene, miljøet og fællesskabet. Skabt på sunde og naturlige værdier, der i dag betyder 100 % bæredygtig skovdrift og 100 % ren samvittighed. Det er samtidig et vigtigt bidrag til byggebranchen, hvor udledningen af CO2 spiller en stadig større rolle, og der er en kæmpe efterspørgsel på bæredygtige byggerier.    

Det kan ikke blive bedre
Södra træ er 100% PEFC certificeret. Det betyder kort og godt, at det er 100 % bæredygtig skovdrift med fuld kontrol fra frø til kunde. En standard, som hele branchen ifølge Michael Philipsen burde stile efter og kunderne bør efterspørge til deres byggeri. Desværre er der dog leverandører, der kun kan levere 70 % PEFC certificeret træ.

- Vores værdikæde er et lukket system, hvor vi kun får træ fra de certificerede svenske skove, vi er ejet af. Det er simpelthen ikke muligt at blande vores leveringer med træ fra andre skove, og derfor har du garanti for 100 % PEFC bæredygtig skovdrift fra Södra, slutter Michael Philipsen.

Vil du vide mere?
Vil du vide mere om 100% PEFC certificeret træ til byggeri, er du altid velkommen til at kontakte Michael Philipsen på 4848 8200 eller michael.philipsen@sodra.com. Du kan også læse mere på vores website.

Södra Wood A/S
Frydenborgvej 27 N,
3400 Hillerød
Hillerød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73496314

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047