23948sdkhjf

Ny generation af DataHub skal booste den grønne omstilling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Systemate A/S

Systemate leverer 15 udviklere til Energinets udvikling af den nye DataHub. Med den grønne omstilling som omdrejningspunktet skal DataHub leve op til nye krav og behov på det danske elmarked.

Systemate leverer 15 udviklere til Energinets udvikling af den nye DataHub. Med den grønne omstilling som omdrejningspunktet skal DataHub leve op til nye krav og behov på det danske elmarked. Her bidrager Systemate med omfattende kompetencer inden for IT til forsyningsbranchen og den grønne omstilling.

Energinet har påbegyndt arbejdet med den nye DataHub 3.0, hvor IT- og kompetencehuset Systemate leverer 15 dygtige kollegaer til projektet. Målet om 100% grøn og vedvarende energi skaber nye krav og behov i den danske forsyningsbranche, og således også for Energinet. Derfor er fokus nu at skabe løsninger, der er med til at udvikle og fremtidssikre Danmark.

Forsyningsbranchen går en spændende tid i møde, hvor Danmarks elforbrug vil stige markant og medføre helt nye udfordringer. Dette skyldes blandt andet den store stigning i elbiler og forbrugernes fokus på grøn og vedvarende energi. Et markant øget forbrug af el nu og i fremtiden betyder således også, at løsningen skal kunne levere en høj performance og en gnidningsfri kommunikation mellem alle aktører på markedet.

DataHub er nøglen

DataHub er en helt central komponent i faciliteringen af Danmarks grønne fremtid. Udover at fremtidens komplekse elsystem hovedsageligt bliver drevet af vedvarende energi, så skal den grønne strøm i høj grad overtage den plads, som olie-, kul- og gasindustrien hidtil har haft. DataHub 3.0 skal være med til at gøre forbruget smartere og hjælpe fleksibiliteten i elnettet.

Dén udfordring kræver nytænkning og innovation. Det danske DataHub-system fungerer som et kommunikationsknudepunkt mellem forbrugeren, leverandøren, netselskabet samt Energinet. Det er en samlet løsning, der håndterer information om forbrug samt forretningsprocesser, som eksempelvis flytninger og skift af elleverandører.

Systemet designes til at håndtere i omegnen af 90 mio. nye målinger dagligt og er dermed et dataintensivt system. Med alle oplysninger samlet i én løsning samt mange aktører, er der høje krav til performance og anvendelighed, således at brugerne af løsningen ikke oplever lange ventetider og utilsigtede udfordringer, når data skal indhentes og indberettes.

Læs mere om DataHub 3.0 her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Systemate A/S

Tangen 17
8200 Aarhus N
Danmark
Systemate A/S

Send til en kollega

0.078