23948sdkhjf

Klar til LER 2.0?

| Medlemsnyhed | Indrykket af DANSK ENERGI

Torsdag d. 20. januar 2022 afholder Dansk Energi en temadag om energi- og fibernetselskabernes implementering af nye krav om digital registrering og udveksling af ledningsoplysninger – også kaldet LER 2.0.

Ejere af kabler, fibernet og andre ledninger i jorden skal sikre digitaliserede ledningsoplysninger med deadline den 30. juni 2023. KONSTANT Net har for længst digitaliseret sine data, men der ligger alligevel et betydeligt arbejde i at gøre sig klar til en ny udgave af Ledningsejerregisteret: LER 2.0.

Elkabler. Fibernet. Vand- og spildevandsrør. Fjernvarmeledninger. Kobberledninger til telefoni. Jorden under vores fødder er spækket med kabler, ledninger og rør af forskellige slags: I alt ca. 750.000 kilometer infrastruktur – svarende til knap 20 gange rundt om Jorden - er nedgravet i Danmark.

Ude af øje – ude af sind… lige indtil en gravemaskine, en rendegraver eller en skovl går i krig med muldjorden for at gøre klar til et hus, en større bygning, en letbane, en metro eller, hvad et moderne samfund ellers kræver.

Graveskader koster samfundet ca. 300 mio. kr. om året.

For ikke at ramme og eventuelt ødelægge vital og til tider personfarlig infrastruktur skal entreprenører og andre gravemennesker orientere sig i Ledningsejerregistret (LER). Her har bl.a. landets elnetselskaber efter bedste evne registeret, hvor der ligger kabler.  

Nogle kabler er over 100 år gamle. Andre er lige lagt i jorden som en følge af udskiftning efter slitage eller som en konsekvens af den omfattende byggeaktivitet, samfundet har gang i.

Læs mere her og tilmeld dig "Klar til LER 2.0?" og hør mere og hvordan den nye digitalisering kommer til at forme sig.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DANSK ENERGI

Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C
Danmark
DANSK ENERGI

Send til en kollega

0.078