23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Energy Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.
Del siden
Annonce

Steam Infusion: Unik teknologi til fødevareforarbejdning

Forskning viser, at Steam Infusion reducerer energiforbruget med 17 % pr. batch sammenlignet med almindelig direkte dampopvarmning.

Ny forskning ledet af National Center for Food Manufacturing, University of Lincoln, viser, at Steam Infusion kan reducere energiforbruget med 17 % pr. batch sammenlignet med almindelig direkte dampopvarmning ved at spare 278 timers produktionstid og 9 tons drivhusgasemissioner pr. kedelproduktionslinje hvert år.

Forskningen viser også, at Steam Infusion - en unik teknologi til fødevareforarbejdning - kan forbedre kvaliteten af en lang række slutprodukter og imødekomme forbrugernes efterspørgsel efter velsmagende mad- og drikkevarer med et ”grønt stempel”.

Steam Infusion hjælper med at opfylde krav til reduktion af CO2-udledning
Ifølge FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) tegner den globale fødevare- og drikkevareindustri sig for en tredjedel af verdens drivhusgasemissioner, og derfor stilles der store krav til branchen om at reducere CO2-emissioner. Steam Infusion kan støtte virksomheders planer om gradvist at reducere emissioner i alle deres faciliteter.

Med en reduktion på 17 % i energiforbruget ved brug af Steam Infusion og et tilsvarende fald i drivhusgasemissioner, er fødevare- og drikkevareproducenter et skridt nærmere nul-emission.

Hvordan virker Steam Infusion?
Steam Infusion er en enkel proces, der hjælper fødevareproducenter med at overkomme mange af de udfordringer, de står over for hver dag, når de producerer mad- og drikkevarer, fra supper til saucer og mejerivarer, herunder kontaminering ved påbrænding, varierende produktkonsistens og langsomme tilberedningstider.

Steam Infusion Vaction™ Pump bruger damp som drivkraft til samtidig at opvarme, blande og pumpe væsker med og uden partikler og kan opvarme 1.000 kg produkt fra 15°C til 90°C på fem minutter uden påbrænding eller partikelskade. Steam Infusion kan nemt eftermonteres i nye eller eksisterende kogekar eller monteres direkte i produktionslinjen. Producenter, som bruger Steam Infusion opnår typisk dobbelt så stor tilberedningskapacitet sammenlignet med traditionelle metoder.

Steam Infusion fås både som lanse til tank og som in-line. Vi anbefaler, at der bruges rendamp i forbindelse med Steam Infusion.

Læs hele artiklen (på engelsk).

 

Spirax Sarco Ltd.
Blokken 62
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12709218

Kontaktperson

HT
Heidi Terndrup
Internal Sales Engineer & Marketing Coordinator
+45 28108900 heidi.terndrup@dk.spiraxsarco.com
BREAKING
{{ article.headline }}
0.031