23948sdkhjf

Pettinaroli giver 3 tips til fejlsøgning af gulvvarmesystem

| Medlemsnyhed | Indrykket af Pettinaroli A/S

Når varmesæsonen går i gang, bliver du sikkert kaldt ud til kunder, som ikke kan få gulvvarmen til at virke. Her er 3 tips til fejlsøgningen!

TIP NR. 1: Pumpen starter ikke
Dette skyldes typisk, at gulvvarmesystemet har været slukket over en længere periode; fx i løbet af sommeren – hvilket vi IKKE anbefaler.

Pumpen har godt af, at der cirkuleres vand i den jævnligt. Slukker man den i en længere periode, risikerer man, at kalken fra vandet sætter sig inde i pumpen, så den ikke vil starte, når varmesæsonen starter.

LØSNING:
Forsøg at motionere møllehjulet med en skruetrækker gennem det lille hul på fronten. Virker det ikke, skruer du frontdækslet af og motionerer møllehjulet manuelt. Det vil i langt de fleste tilfælde løse problemet.

Se hvordan møllehjulet motioneres ››

TIP NR. 2: Styreboksen blinker
Når dioderne i styreboksen (COMFORT IP) blinker, betyder det, at de har mistet forbindelsen til den eller de rumtermostater, der er kodet på de respektive zoner. Det bevirker, at zonen går i ”frostsikring”, og der sendes varme ud i kredsen flere gange i timen. Derfor opdages fejlen typisk først, når det pludseligt bliver meget varmt i det enkelte rum.

LØSNING:
I langt de fleste tilfælde skal batterierne i rumtermostaten blot skiftes for at genskabe forbindelsen til styreboksen. Har forbindelsen været afbrudt længe, kan det være nødvendigt at kode rumtermostaten på igen. 

TIP NR. 3: Telestaten vil ikke åbne
Vil telestaten ikke åbne, selvom dioden i styreboksen kalder på varme, har ventilen sandsynligvis sat sig. Det oplever man ofte på denne tid af året, fordi mange vælger at slukke deres gulvvarmesystem henover sommeren. Men gør man det, bliver ventilerne og pumpen ikke motioneret regelmæssigt, og det øger risikoen for, at de sætter sig.

LØSNING:
Test om telestaten har sat sig ved at tage strømmen fra styreboksen og sætte den til igen; herefter starter styreboksen op og sender strøm ud i alle telestaterne. Disse skal åbne sig inden for 10 minutter – gør de ikke det, skal de skiftes. Indkodningen af rumtermostaterne slettes ikke ved denne test.

Har du udfordringer med COMFORT IP gulvvarmen, kan du måske finde svaret i én af de mange videoer.

Se videoerne ››

Ellers er du velkommen til at ringe til os på tlf. 6341 0900.

KONKLUSION:
Sluk ALDRIG for gulvvarmen om sommeren!

Bonusinfo til dine kunder
Der spares kun ganske få kroner om året ved at slukke for gulvvarmesystemet om sommeren!

Systemet kører nemlig kun, hvis der er behov for varme i rummene – eller når det automatisk kører et motionsprogram for at afhjælpe de eventuelle udfordringer, der kan opstå ved opstart om efteråret (se de 3 tips ovenfor).

Derfor skal dine kunder IKKE slukke gulvvarmesystemet om sommeren ››

Man kan dog spare nogle få kroner ved at skrue ned for rumtermostaterne. Motionsprogrammet vil så stadig være i funktion (1 gang hver 14. dag).

KUNDESERVICE:

Driller gulvvarmesystemet kan du med fordel besøge vores supportside>>

Medlemsnyhed

Indrykket af
Pettinaroli A/S

Mandal Alle 21
5500 Middelfart
Danmark
Pettinaroli A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094