23948sdkhjf

Forbedret energieffektivitet med de rigtige gearolier

| Medlemsnyhed | Indrykket af Klüber Lubrication Nordic A/S

Den rigtige gearolie vil være med til at sikre den optimale ydelse. Resultatet vil være, at slutbrugeren får alle fordelene ved mindre slid, lavere driftstemperaturer og en større energieffektivitet.

Mange faktorer er i spil, når man vælger gearolier, herunder gearkassens forventede levetid, dens tætninger og krav til ydeevne i den givne anvendelse.

Ved at vælge syntetiske gearolier af høj kvalitet, kan slutbrugere spare energi og reducere driftsomkostningerne takket være mindre vedligehold, længere intervaller mellem olieskift og mindre slid.

Læs hele hvidbogen her.

Typisk vil slutbrugeren lade sin OEM'er bestemme den bedste gearolie, og det er derfor vigtigt, at OEM'er ser gearolien som en del af maskinen på samme måde som de vurderer kvaliteten af tandhjul, lejer, øvrige materialer og geometri. Ligesom det er tilfældet for alle de andre fysiske dele af gearkassen, vil den rigtige gearolie være med til at sikre den optimale ydelse. Resultatet vil være, at slutbrugeren får alle fordelene ved mindre slid, lavere driftstemperaturer og ikke mindst en større energieffektivitet.

De syntetiske er de bedste

 Uanset produktionsmiljø eller industri skal det smøremiddel, der vælges til brug i en gearkasse, være valgt på baggrund af optimal ydeevne under de specifikke driftsbetingelser.

Hvad angår energieffektivitet, er nogle gearolier på grund af en lavere friktionskoefficient mere energieffektive end andre. Polyglykoler er fx de absolut mest effektive og slidbeskyttende olietyper, især i meget slidende anvendelser såsom snekkegear og hypoidgear. Til sådanne anvendelser sikrer PAG-olierne en lav friktionskoefficient i gearkassen og dermed lavere effekttab.

Syntetiske olier er mere omkostningseffektive da de har en bedre oxidationsstabilitet og termisk stabilitet, som gør, at gearolien holder meget længere. Hvor man vil forvente, at en mineralsk olie skal udskiftes efter 5.000 timer, vil PAO-olier eller syntetiske kulbrinteolier kunne holde omkring 15.000 timer, før de skal skiftes. Desuden kan PAG-olier holde op til 25.000 timer ved samme temperatur.

Hvis du vil vide mere, så læs hele hvidbogen eller kontakt vores eksperter. Vi ser frem til at høre fra dig.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Klüber Lubrication Nordic A/S

Literbuen 9
2740 Skovlunde
Danmark
Klüber Lubrication Nordic A/S

Send til en kollega

0.094