23948sdkhjf
Del siden
Annonce

UV-anlæg sat i drift på supervandværk ved Marbjerg

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (HOFOR) har valgt at etablere UV-anlæg som ekstra sikkerhed mod bakteriologisk forurening i hele deres forsyningsområde. Det første UV-anlæg er nu sat i drift på værket i Marbjerg.

UV-anlæg som ekstra sikkerhed
Værket i Marbjerg, beliggende lige uden for Roskilde, er et af Danmarks største og kan levere næsten 5 millioner kubikmeter rent drikkevand årligt, hvilket dækker vandforbruget hos 120.000 borgere. Det ultraviolette lys (UV) desinficerer vandet, og der opnås derved en ekstra sikkerhed for, at det drikkevand, der sendes ud til forbrugerne, har den bedst opnåelige kvalitet.

Vandet ændrer ikke smag ved behandlingen, der heller ikke påvirker drikkevandskvaliteten på anden måde. Det er vigtigt at påpege, at selvom denne ekstra mikrobiologiske barriere er etableret, vil HOFOR fortsætte med den normale hyppige kontrol af drikkevandskvaliteten.

Læs også: Forebyggende UV-behandling af drikkevand

En del af en større ordre
I foråret 2020 underskrev SILHORKO og HOFOR danmarkshistoriens største UV-handel: Levering af i alt 35 UV-anlæg med installation, opstart, reservedele, service og support.

Forsyningen af drikkevand til hovedstadsområdet er fordelt på syv regionale vandværker samt en række mindre lokale værker.

UV-anlæggene leveres over en længere årrække, sideløbende med nybygning/modernisering af vandværkerne drevet af HOFOR. Det første vandværk på listen er Værket ved Marbjerg. Her er UV-anlægget nu sat i drift.

Læs mere om projektet og UV-behandling på silhorko.dk

Silhorko-Eurowater A/S
Århusvej 79, Stilling
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39176513
P nummer: 1003059188

Kontaktperson

Thomas Dalsgaard
Salgschef, Teknisk Vand
+45 87938300 tda.dk@silhorko.dk

Send til en kollega

0.064