23948sdkhjf

Månedens grønne aftryk

| Medlemsnyhed | Indrykket af Systemate A/S

September måned bød på stigende elpriser, og en efterårsstorm der i en kort periode gav næsten gratis strøm. Hver måned er unik i energisektoren, og vores data giver et tydeligt overblik af den seneste månedes energiforbrug i Systemate.

Der kan læses meget ud fra data og i Systemates data for septembers elforbrug og Danmarks generelle CO2 udledning fra energi, kan vi også se nogle spændende og lidt sjove tal. Blandt andet viser vores data, ikke overraskende, at når det blæser meget, så har det en direkte påvirkning i udledning af CO2 og ikke mindst den pris du betaler for el. Da september har budt på en efterårsstorm, kan dette helt naturligt derfor også ses i data for måneden, hvor vindkraften bidraget med 46,73% af Systemates energiforbrug.

Mere pudsigt, kan vi læse i Systemates egne tal for forbrug, at der har været DHL stafet i denne måned, og om det var de ømme ben efter en 100% indsats på dagen, eller en lidt for hyggelig aften efterfølgende, kan vi se, at der blev foretaget en del hjemmearbejde dagen derpå. Så fredag d. 3. september, var vores energiforbrug noget mindre end vi normalt ser.

Målet om at nå en CO2 reduktion på 70% inden 2030, kræver en stor omlægning af den elproduktion vi hidtil har kendt.

Vedvarende energi skal fylde mere og i den yderligere elektrificering, vi som samfund står over for, vil vi se en energifordeling der i de kommende år vægter mere og mere på disse energikilder.

Som vi også kan se fra de illustrerede data her, er der godt gang i den vedvarende energi, men der skal mere til, før vi er i mål med dette.

Vi kan se i September har vindkraft fyldt godt i energifordelingen, hvilket har været med til at give en mere grønt aftryk end i en vindstille måned.

Eksempelvis var både CO2-aftrykket og særligt prisen på el særdeles lav, da vi løb ind i en efterårsstorm  d. 23 september. Grundet store mængder vindkraft var el i vestdanmark stortset gratis.

Så når du næste gang synes det blæser lidt for meget på din cykeltur, så husk på at det er godt for din elregning og for vores grønne aftryk.

Vil du vide mere om månedens grønne aftryk?


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Systemate A/S

Tangen 17
8200 Aarhus N
Danmark
Systemate A/S

Send til en kollega

0.078