23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stort tillykke til Årets skolebyggeri 2021: Erlev skole

En fagjury og en offentlig afstemning slog fast, at Danmarks første træskole fortjente Nohrcons pris i et år, hvor bæredygtighed for alvor er kommet på agendaen. Hør om vinderprojektet på den årlige Konference om bæredygtigt skolebyggeri d. 6/10.

Nohrcon har offentliggjort vinderen af Årets skolebyggeri 2021: Erlev skole i Haderslev.

En fagjury og en offentlig afstemning slog fast, at Danmarks første træskole fortjente prisen i et år, hvor bæredygtighed for alvor er kommet på agendaen - bl.a. også i Nohrcons Temauge om grønt skolebyggeri 2021, hvor man kan høre om vinderprojektet på hovedkonferencen om bæredygtigt skolebyggeri d. 6. oktober.

Fagjuryen fandt vinderprojektet voldsomt overbevisende på trods af et højt dansk niveau – med en meget flot kobling mellem skolens pædagogiske værdier og de skabte fysiske rammer.

Borgmester H. P. Geil (V) er på kommunens vegne stolt af prisen, og den store beslutning om at bygge det hele i træ.

Det er 2. gang Haderslev løber med titlen Årets skolebyggeri. I 2017 vandt FlowFactory (VUC) for sin ekspressive og innovative identitet. Denne gang står Haderslev Kommune bag en ny folkeskole skabt til det 21. århundredes kompetencer; innovation, kommunikation og samarbejde.

Skolen har fire værdier, som afspejles i arkitekturen: Årgangsundervisning, bevægelse/leg, sundhed og natur – og så er den Danmarks første ”træskole”. I kølvandet på FN’s dystre klimarapport, er der ekstra god grund til at hylde ”grønt” byggeri, som dette års vinder. 

 

TILLYKKE TIL TEAMET BAG VINDERPROJEKTET:

  • Bygherre: Haderslev Kommune
  • Arkitekt: Arkitema
  • Ingeniør: Sloth Møller A/S og Ingeniørgruppen Syd ApS
  • Entreprenør: Ommen A/S
  • Landskabsarkitekt: Arkitema Urban
  • Bygherrerådgiver: Kuben Management A/S, Pluskontoret Arkitekter A/S, Autens ApS og Arne Elkjær A/S

 

PERNILLE SVENDSEN, ASSOCIERET PARTNER I ARKITEMA, UDTALER IFM. KÅRINGEN:

”Vi er virkelig stolte af at have designet Årets skolebyggeri, og det på et projekt der helt fra start har været en rigtig drømmeopgave. Vi har som totalrådgiver skullet omsætte et yderst visionært udbudsmateriale til fysiske rammer for fremtidens læring. Haderslev Kommune har haft en klar ambition om at gøre noget andet end "det normale”, med fokus på helhed og fællesskab – tryghed og nærvær. Skolen er udviklet som et læringsunivers med atypiske læringsrum og aktivitetszoner, der understøtter årgangsundervisning og aktivitetsbaseret læring. Skolen er opført i træ, og den stemning og identitet det giver skolen er helt unik. Og så er det bæredygtigt. Vi er taknemlige for at Haderslev Kommune og Erlev skole har været med os hele vejen - aldrig tøvet, men holdt fast i at det var dén skole, de ønskede sig.”

 

IBLANDT DE 1.400 DER STEMTE, LØD ROSEN TIL ERLEV SKOLE BL.A.:

“Jeg er helt sikker på at de generationer af børn og lærere, der får lov at have deres dagligdag i så smukke og velovervejede omgivelser, bliver nogle gladere, dygtigere og mere rummelige mennesker.”

 

Læs mere på Nohrcons hjemmeside her:

Erlev skole i Haderslev kåret til Årets skolebyggeri 2021

 

... og husk at du kan høre mere om vinderprojektet på Nohrcons:

Konference om bæredygtigt skolebyggeri

 

Se alle Nohrcons øvrige arrangementer inden for Byggeri og Udbud:

www.nohrcon.dk

 

(Billedet øverst: Årets skolebyggeri 2021 – Erlev skole i Haderslev. Fotograf: Niels Nygaard, kilde: Arkitema)

 

Nohrcon ApS
Ewaldsgade 9
2200 København N
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30607635
P nummer: 1013343957

Kontaktperson

PGM
Peter Green Melgaard
Kommunikations- og marketingchef
+45 70201146 pm@nohrcon.com

Send til en kollega

0.047