23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mega solpark i Holland benytter bæredygtigt kabel fra Draka

Med P-Laser isolationsteknologi

Energiproduktion i Holland bliver mere bæredygtig i kraft af flere solparker og teknologiske innovationer, der gør transporten af  ​​energi og data mere sikker og pålidelig.

Hos Alsema har de innovation i blodet, og de ved, hvordan man optimerer produktionen af ​​solenergi, nemlig via bæredygtig kabling. Dette er tilfælde for Stadskanaal/Buinerveen - en af ​​de største solparker i Holland med en samlet årlig 146 MWp kapacitet, hvor en bæredygtig kabelforbindelse fra Draka forbinder de to solparker over grænsen mellem Groningen og Drenthe.

Solparken i Stadskanaal består af 83 hektar med 245.000 solpaneler og 10 kilometer væk ligger solparken Buinerveen på 40 hektar med 110.000 solpaneler. Parkerne har en installeret kapacitet på henholdsvis 101 MWp og 45 MWp  - tilstrækkeligt til at sikre mere end 50.000 husstande med grøn elektricitet.

De to solarparker er forbundet og solparken i Stadskanaal er derefter forbundet med højspændingsnettet fra TenneT i Meeden. Begge parker blev udviklet og realiseret af Chint Solar Nederland med Alsema B.V. fra Zuidlaren som hovedentreprenør, ansvarlig for infrastrukturen og anlæggelsen af ​​kabler til begge solparker.

 ”Vi har anlagt en kabelforbindelse på mere end 28 km på cirka seks måneder på trods af Covid-19. Dette var en svær opgave, så vi er meget tilfredse med resultatet, ”siger direktør Rik Alsema.

Alsema lægger som firma vægt på innovation og bæredygtighed, hvilket kommer til udtryk i de kabelløsninger, som de vælger til deres projekter. Ud over 37 kilometer 30 kV P-Laser mellemspændingskabler fra Draka blev der også installeret 110 kV højspændingskabler.

P-Laser isoleringsmaterialet til mellemspændingskablerne er mere holdbart end XLPE, 100% genanvendeligt og fungerer teknisk set bedre i visse aspekter. Ved at bruge disse cirkulære P-laserkabler hjælper Alsema med at gøre det nordlige elnet mere bæredygtigt. Læs mere om P-Laser teknologi her

”Vi har opbygget et meget godt forhold gennem årtier, og vi er især tilfredse med Drakas fleksibilitet og tænker i samme baner. Det er et plus, at de kan støtte os med teknisk know-how der er fremtidssikret.” siger Rik fra Alsema

Find alle vores kabler til solenergi her på vores hjemmeside.

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887
P nummer: 1020861459

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
Marketing Manager
+45 29924106 eva.jones@prysmiangroup.com

Send til en kollega

0.063