23948sdkhjf

Grøn omstilling til debat på folkemødet på Bornholm

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-foreningen

Det er de små revolutioner, der skaber resultater for virksomhederne, og som sikrer, at ting rent faktisk sker. Det var et af de centrale budskaber i debat arrangeret af Innovationsfonden, ATV og GTS.

Anders Sørensen, bæredygtighedschef i Enemærke og Petersen A/S lagde op til debatten igennem et virkelighedsnært blik på de konkrete udfordringer, som byggebranchen står overfor i den grønne omstilling.

Et centralt element er her, at vi skal blive langt bedre til at udnytte og genanvende byggematerialer. Det kræver, at hele kæden spiller sammen fra byggemateriale, til byggeri til nedrivning og genbrug. 

Forskningsinvesteringer skal støtte grøn omstilling

Grøn omstilling skal støttes igennem forskningsinvesteringer, men politikerne skal ikke detailstyre var budskabet fra Stinus Lindgreen, forskningsordfører – og ifølge ham selv heavy metal ordfører – for Radikale Venstre.

Desuden er det ifølge Stinus Lindgreen meget afgørende, at den 1 pct. af BNP, som skal investeres i offentlig forskning, bliver betragtet som et minimum, og han er positiv overfor, at Danmark skruer op for ambitionerne til 1,5 pct af BNP.

”Desuden er det tosset, at EU-midler bliver modregnet i 1 pct. målsætningen, det bør naturligvis være ekstra midler”, slog Stinus Lindgreen fast.

GTS: Husk de kompetencer, der allerede er opbygget

Juan Farré, formand for GTS-bestyrelsen og adm. dir. Teknologisk Institut, understregede, at vi skal have fokus på, hvordan vi hurtigt skaber gode betingelser for, at SMV kan rykke på den grønne dagsorden. ”For mange SMVér er det de små revolutioner, der skaber resultater og får ting til at ske”.

GTS er klar til at understøtte, at den grønne omstilling rent faktisk sker:

”Det kan ske ved at bruge de kompetencer, der allerede er opbygget på GTS-institutterne i form af test- og demonstrationsfaciliteter og de tilknyttede specialistkompetencer”, sagde Juan Farré.

Thomas Søby fra Dansk Metal argumenterede for vigtigheden af, at efter- og videreuddannelse bliver et centralt element i den grønne omstilling.

Læs hele artiklen her

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-foreningen

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-foreningen

Send til en kollega

0.093