23948sdkhjf

Flexberegning af rørsystemer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Adding Engineering ApS

Gør brug af Adding Engineerings erfaring tidligt i processen, så kostbar tid og kræfter spares, og anlægget lever op til gældende sikkerhedskrav.

 

Væsentlige sikkerhedskrav skal overholdes

Rørsystemer som konstrueres for at indgå i et trykbærende anlæg, vil som udgangspunkt være omfattet af trykdirektivet (PED), når de tages i anvendelse inden for EU/EØS.  Der er med andre ord en række gældende sikkerhedskrav som fabrikanten af rørsystemerne skal tage i betragtning.  Udstyret skal bl.a. designes til at klare de belastninger som med rimelighed kan forudsiges.

Rørsystemer for transport af fluida er en fast bestanddel i de fleste energi- og procesanlæg, idet de anvendes til sammenkobling af anlæggets forskellige komponenter og beholdere mv.

Konstruktionen er vigtig

Adding Engineering kan allerede tidligt i projektet hjælpe med, at I får et overblik mht. routing, rørstørrelser, placering af rørsupports mv.

Rørarrangementet konstrueres typisk med resten af anlægget i et 3D cad-miljø som for eksempel Autocad Plant 3D.  Konstruktøren udformer de enkelte rørspools med udgangspunkt i anlæggets procesdata, funktionskrav, rørspecifikationer og rørklasser.  På det grundlag kan man allerede tidligt i projektet få et overblik mht. routing, rørstørrelser, placering af rørsupports mv.

Design og styrkeverifikation

Rørarrangementet skal som helhed have tilstrækkelig indbygget fleksibilitet til at modstå forventede belastninger fra:

  •    Indre/ydre tryk 
  •   Termiske spændinger
  •   Egenvægt rør, isolering, ventiler osv.
  •   Eksterne laster

Adding Enginering importerer rørsystemerne direkte fra CAD og styrkeundersøger iht. anlægskrav og gængse rørnormer, eksempelvis EN 13480.  Alternativt kan rørsystemet tegnes efter kundens oplæg. 

Vi anvender Rohr2 til flexberegning af rørspools.  Dette giver mulighed for at evaluere komplekse lastscenarier og dermed sikre, at anlægget lever op til gældende regler og er konstruktionsmæssigt sikkert. 

 

Hør mere om fordelene ved 3D Rør Design.

Få yderligere information - tag kontakt til Adding Engineering.

7023 4555 / adding@adding.dk

 

www.adding.dk

 

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Adding Engineering ApS

Gasværksvej 26
9000 Aalborg
Danmark
Adding Engineering ApS

Send til en kollega

0.11