23948sdkhjf

Varmepumpeanlæg erstatter gasdrevne motoranlæg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Aktive Energi Anlæg A/S

Feldborg Kraftvarmeværk A.m.b.a. & Haderup Kraftvarmeværk A.m.b.a. etablerer hver en luft til vand varmepumpeanlæg

Feldborg Kraftvarmeværk A.m.b.a. og Haderup Kraftvarmeværk A.m.b.a. har besluttet, at de hver især vil erstatte deres ene naturgas motoranlæg med en 1 MW luft til vand varmepumpe med udeluften som varmekilde.

I værkernes eksisterende maskinrumsbygninger etableres varmepumpeanlæggene og udenfor disse etableres energioptagerne (fordamperne) i kølegårde.

Aktive Energi Anlæg A/S (AEA) har vundet udbuddet på projekt.

Projektet
Som totalentreprenør skal Aktive Energi Anlæg A/S levere og etablere de 2 komplette luft/vand varmepumpeanlæg med direkte køling, hvor energien fra udeluften og omgivelserne cirkulerer gennem energioptagerdelen.

I samarbejde med Fenagy A/S har vi valgt, at levere de 2 varmepumpeanlæg med CO2 som kølemiddel. CO2 er et såkaldt naturligt kølemiddel med flere gode egenskaber.

I projektet har Aktive Energi Anlæg A/S haft fokus på virkningsgrader, økonomi og på at anlægget skal være betjeningsvenligt for driftspersonalet. Anlægget skal have den rette tekniske kvalitet og være driftssikkert så anlægget kan fungere stabilt med en høj ydelse i mange år frem.

Test af anlæggene starter ultimo august 2021, og endelig aflevering af det samlede anlæg forventes at være senest midt oktober 2021.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Aktive Energi Anlæg A/S

Industrivej Syd 11
7400 Herning
Danmark
Aktive Energi Anlæg A/S

Send til en kollega

0.078